Otvorena bolnica Srbija u Istočnom Sarajevu

Izvor: N1 televizija, 05.Okt.2018, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena bolnica "Srbija" u Istočnom Sarajevu

U Istočnom Sarajevu danas je otvorena nova bolnica, za čiju izgradnju je utrošeno 54,5 miliona konvertabilnih maraka (oko 27,9 miliona evra).

Nadležni ističu da je u pitanju moderna i funkcionalna zdravstvena ustanova u kojoj će medicinska zaštita biti dostupna za oko 120.000 građana sarajevsko-romanijske regije.

Direktor bolnice Goran Todorović je rekao da je povezana s prethodno izgrađenim i opremljenim ambulantnim delom - poliklinikom i sada čini kompleks >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << od oko 15.000 kvadratnih metara, sa oko 210 bolničkih kreveta.

Gradnja ove zdravstvene ustanove počela je 7. jula prošle godine.

Bolnica nosi naziv "Srbija“, u znak zahvalnosti toj državi za, kako je rečeno, lečenje građana sarajevsko-romanijske regije u ratnom i poratnom periodu, kao i za stalnu podršku i doprinos u edukaciji zdravstvenih radnika s ciljem razvoja zdravstvenog sistema na području Istočnog Sarajeva.

Novoizgrađeni bolnički kompleks otvorio je predsednik RS Milorad Dodik, a prisustvovao je i izaslanik predsednika Srbije i potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović, kao ministri zdravlja i rada Zlatibor Lončar i Zoran Đorđević.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je posetu Istočnom Sarajevu i prisustvo na otvaranju te zdravstvene ustanove na Dodikov zahtev, a kako ne bi bio "optužen za mešanje u izborni proces i uticaj na volju srpskog naroda u BiH".

Nebojša Stefanović je u obraćanju na otvaranju bolnice pročitao Vučićevo pismo Dodiku, u kojem je naveo da se Srbija ne meša u izbore, ali da to neki drugi rade, kao i da niko ne može da zabrani saradnju RS i Srbije, u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

Stefanović je dodao da kada srpski zvaničnici dolaze u RS ne rade ništa protiv bilo kojeg drugog naroda ili BiH, kao i da poštuju teritorijalni integritet BiH, "ali i vole svoj srpski narod u RS".

Dodik je naveo da žali što Vučić nije danas u Istočnom Sarajevu koje, kako je naveo, posebno voli, kao i RS, čije projekte Srbija i finansijski pomaže.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

U Istočnom Sarajevu otvorena bolnica "Srbija"

Izvor: B92, 05.Okt.2018

U Istočnom Sarajevu je svečano otvorena nova bolnica "Srbija", u čiju je izgradnju uloženo više od 54 miliona konvertibilnih maraka (oko 27,6 miliona evra)...Novoizgrađeni bolnički kompleks otvorio je predsednik RS Milorad Dodik, koji je rekao da se završavanjem bolnice "Srbija" zaokružuje period...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.