U Herceg Novom predstavljen sistem Oko sokolovo (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Sep.2021, 19:04

U Herceg Novom predstavljen sistem "Oko sokolovo" (FOTO)

Predstavnici JKP "Parking servis" Beograd održali su prezentaciju sistema "Oko sokolovo" i rešenja za njegovu implementaciju u Skupštini opštine Herceg Novi.

Direktor JKP "Parking servis" Andrija Čupković sa najbližim saradnicima i predstavnici Sekretarijata za poslove komunalne milicije prikazali su šta sve čini ovaj sistem, odnosno njegov hardverski i softverski deo. Prezentaciji su prisustvovali predsednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, direktor preduzeća "Parking >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << servis" Herceg Novi Miladin Vidaković, pripadnici Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora, kao i službenici Sekretarijata za komunalne delatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost.

Predstavnici Herceg Novog saznali su kako funkcioniše sistem "Oko sokolovo", kada su u pitanju propisno i nepropisno parkiranje, i na koji način ga koriste Komunalna milicija i "Parking servis" za efikasnije održavanje komunalnog reda, kao i kakve su njegove mogućnosti za evidentiranje i rešavanje drugih komunalnih problema.

Predstavljena je i aplikacija "Parking servis", kao sastavni deo softverskog rešenja, pomoću koje može da se plaća parkiranje. Aplikacija je kompatibilna sa plaćanjem parkiranja putem SMS-a, parkomata i svih drugih vidova plaćanja, a kroz aplikaciju je moguće i direktno plaćanje platnim karticama ili sredstvima iz depozita. Prednost ovog sistema je beskontaktno plaćanje parkiranja – u garažama bez inkasanata, a u zonama bez kontakta sa kontrolorima.

JKP "Parking servis" predstavio je i novi elektronski šalter – eparking.rs, na kome korisnici mogu da plate sve usluge elektronskim putem.

Implementacija novih funkcionalnosti u Herceg Novom u okviru elektronskog šaltera omogućiće korisnicima da od kuće završe sve što je u vezi sa parkiranjem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.