U Cernici kod Gnjilana nožem teško povređen Srbin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2019, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Cernici kod Gnjilana nožem teško povređen Srbin

U selu Cernica kod Gnjilana večeras je teško povređen S.J (52) srpske nacionalnosti, kada ga je jedan Albanac napao nožem izjavio je za Kosovo onlajn Zoran Stojković iz Biroa Kancelarije za KiM u Kosovskom pomoravlju.

Incident se dogodio oko 17 časova u selu Cernica, potvrdio je za Kosovo onlajn regionalni portparol Kosovske policije Ismet Hašani.

Povredeni Srbin je prebačen u bolnicu u selu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Pasjane, a odatle u Gnjilane, odnosno za Prištinu, rekao je Hašani.

Hašani je rekao da je osumnjičeni, koji je poznat policiji, u bekstvu i da se za njim traga.

Na lice mesta su izašli policijski istražitelji.

Prema recima Stojkovića, teško povređeni S.J. nije ni slutio ništa kada mu je večeras na vrata kuće zakucao komšija Albanac sa kojim je od ranije imao loše odnose.

Čim je otvorio vrata došlo je do sukoba i zadobio je pet uboda u leđa. Napadač je odmah pobegao, a supruga S.J. je brzo pozvala u pomoć komšije koje su ga prevezle u bolnicu.

Stojković navodi da su stanovnici ovog sela, u kome žživi oko 70 Srba, veoma uznemireni i uplašeni.

U multietničkom selu Cernica, udaljenom desetak kilometara od centra Gnjilana, danas je ostalo da živi oko tridesetak srpskih porodica, dok ih je pre oružanih sukoba bilo tri puta više.

Od 1999. godine sedmoro Srba je ubijeno u Cernici uključujući i dete od 3 godine, navodi Kosovo onlajn.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.