U Briselu eksplanatorni skrining za poglavlje 19

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Briselu eksplanatorni skrining za poglavlje 19

Beograd - Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Srbije saopštilo je da se eksplanatorni skrining za poglavlje 19, koje se odnosi na socijalnu politiku i zapošljavanje, održava u Briselu od danas do srede, 12. februara.

Predsednica Pregovaračke grupe 19 je Brankica Janković, državna sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike, koje je nadležna institucija za vodjenje pregovora u toj oblasti, a delegaciju će predvoditi Vladimir Pešić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zamenik predsednika Pregovaračke grupe 19.

U srpskoj delegaciji su predstavnici Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, Ministarstva zdravlja, Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Kancelarije za ljudska i manjinska prava, Tima za socijalnu inkluziju i smanjenje siromaštva pri Kabinetu ministra zaduženog za evropske integracije, Kancelarije za evropske integracije i Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

Evropsku uniju predstavljaće eksperti iz Direkorata za zapošljavanje i jednake mogućnosti i Direktorata za proširenje.

U okviru Pregovačkog poglavlja 19 glavne teme su: zaštita na radu, radno zakonodavstvo, socijalni dijalog, politika zapošljavanja, socijalna inkluzija, socijalna zaštita, Evropski socijalni fond, osobe sa invaliditetom i jednake mogućnosti.

Drugog dana eksplanatornog skrininga biće održan sastanak sa delegacijom Evropske komisije - generalnim direktoratom za zapošljavanje, socijalna pitanja i inkluziju povodom analize ključnih strateških izazova u oblasti zapošljavanja i socijalne politike za Srbiju što će biti uvodni deo strateškog dokumenta Vlade Srbije - Program reformi u oblasti zapošljavanja i socijalne politike (ESRP - Employment and Social Reform Programme).

Srbija ima obavezu da taj dokument usvoji do kraja 2014. godine i vlada je obrazovala medjuresornu radnu grupu za izradu programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike čiji je predsednik Brankica Janković.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Briselu objašnjavamo naše zakone o radu

Izvor: Mondo, 10.Feb.2014

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Srbije saopštilo je da se eksplanatorni skrining za poglavlje..

Nastavak na Mondo...

U Briselu eksplanatorni skrining za poglavlje 19

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2014

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Srbije saopštilo je da se eksplanatorni skrining za poglavlje 19, koje se odnosi na socijalnu politiku i zapošljavanje, održava u Briselu od danas do srede, 12. februara. ..Foto: Ilustracija.. ..Predsednica Pregovaračke grupe 19 je Brankica...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.