U Bosni i Hercegovini još 33 osobe zaražene koronom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2020, 14:36

U Bosni i Hercegovini još 33 osobe zaražene koronom

Prema podacima Federalnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata, u Federaciji BiH testirana su 674 uzorka, od kojih je 33 pozitivno na COVID-19, a zabeležena su i još tri smrtna slučaja.

Novi slučajevi registrovani su u Tuzlanskom, Zeničko - dobojskom, Hercegovačko - neretvanskom i Kantonu Sarajevo, saopšteno je iz Kriznog štaba Federacije BiH.

U Federaciji BiH do sada je testirano 44.986 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 1.373 osobe.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljen je 981 pacijent, dok je trenutno aktivno 347 slučajeva pozitivnih na COVID-19.

Zabeleženo je ukupno 45 smrtnih slučajeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U BiH 56 novih slučajeva COVID-19

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jun.2020, 12:54

U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini (BiH) registrirano je 56 novooboljelih od COVID-19, priopćili su entitetski zavodi za javno zdravstvo.  U Federaciji BiH testiran je 471 uzorak, od kojih je 24 pozitivno na zarazu korona virusom. Novi slučajevi registrirani su u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.