Izvor: Nezavisne Novine, 03.Avg.2018, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Bijeljini puštena u saobraćaj Ulica srpske vojske

BIJELJINA- U Bijeljini je danas u saobraćaj puštena novoasfaltirana Ulica srpske vojske.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je zadovoljan jer je priveden kraju veliki posao, budući da je ovo jedna od ključnih saobraćajnica u gradu, te istakao da će uslijediti uređenje trotoara i postavljanje javne rasvjete.

"Kada uradimo i taj dio posla možemo reći da je ova ulica završena", rekao je Mićić novinarima.

On je podsjetio da je rok za >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << završetak izgradnje Ulice srpske vojske bio januar iduće godine, ali se radilo intenzivno da bi ova saobraćajnica što prije bila puštena u saobraćaj.

Mićić je zamolio građane da imaju razumijevanja što radovi traju dugo, s obzirom na to da je ova ulica vrlo duga, te su i radovi komplikovani.

Prema njegovim riječima, dubina kopanja bila je šest metara, cjelokupna infrastruktura građena je iznova, uključujući kišnu i fekalnu kanalizaciju, kao i zamjenu azbestnih cijevi u vodovodnoj mreži.

Mićić je dodao da su okolne ulice još makadamske, ali će i one biti asfaltirane.

On je najavio da će sljedeća biti rađena Ulica 27. marta, ali da će sigurno biti završene i sve ostale ulice.

"Radimo nešto što nije urađeno 50 godina, završavamo veliki posao", istakao je Mićić.

Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine Tomica Stojanović rekao je da je Ulica srpske vojske, sa aspekta bezbjednosti saobraćaja i protoka vozila, jedna od najbitnijih, i njenim otvaranjem biće rasterećen veliki dio problema na gradskoj uličnoj mreži.

On je naveo da je skoro u potpunosti završena horizontalna i vertikalna signalizacija, te da će narednih dana biti intenzivirani radovi, da bi bila završena i javna rasvjeta.

Stojanović je najavio i radove u ulicama Raje Baničića, Dimitrija Tucovića, Račanskoj, izgradnju kružne raskrsnice između ulica Miloša Obilića, Sremske, Raje Baničića i Živojina Mišića.

"Drinska ulica će, nakon rekonstrukcije, u potpunosti promijeniti izgled, jer ćemo tamo postaviti i trotoar", kaže Stojanović.

Direktor preduzeća "Higra" Dragan Sarić rekao je da je Ulica srpske vojske od kilometar i dvjesto metara jedna od najdužih koje rade.

On je najavio da će tokom avgusta raditi Ulicu Nikole Spasojevića i Ulicu 27. marta.

Puštanju u saobraćaj Ulice srpske vojske u Bijeljini prisustvovali su i srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.