U Banatu i olujni udari, vetar otežava saobraćaj

Izvor: B92, 23.Nov.2019, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Banatu i olujni udari, vetar otežava saobraćaj

U Srbiji će u subotu biti pretežno sunčano, samo će pre podne u južnim, centralnim i jugoistočnim predelima biti umereno i potpuno oblačno, saopštio je RHMZ.

Vetar će slab i umeren jugoistočni, u košavskom području umeren i jak, koji će na jugu Banata imati i olujne udare. Jutarnja temperatura kretaće se od jedan do sedam stepeni, a najviša dnevna od osam do 16 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će u subotu biti pretežno sunčano uz umeren i jak jugoistočni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vetar. Jutarnja temperatura biće oko pet, najviša dnevna oko 11 stepeni Celzijusa.

Očekivana biometeorološka situacija uticaće povolјno na većinu hronično obolelih i meteoropata. Izvestan oprez se savetuje osobama sa srčanim i mentalnim tegobama.

U košavskom području jak vetar će danas otežati saobraćaj, dok će van košavskog područja kolovozi biti suvi, a vidljivost dobra pa će se saobraćaj odvijati nesmetano, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Opasnost od iznenadnog zanošenja vozila najčešći su na prevojima, mostovima i nadvožnjacima. Jak vetar će posebno ometati one koji upravljaju teretnim motornim vozilima, kamionima sa prikolicom i autobusima. Povremeno olujnu jačinu vetra treba očekivati na putevima u južnom banatu, na području Vršca i Banatskog Karlovca, u Beogradu i Novom Sadu, na ulasku u djerdapsku klisuru i na prevojima timočke i negotinske krajine.

Na mnogim deonicama puteva su radovi u toku, pa AMSS poziva vozače da budu dodatno oprezni. Na naplatnim rampama i graničnim prelazima za putnička vozila nema zadržavanja. Kamioni na izlazu iz zemlje, na Horgišu čekaju četiri sata, na prelazu Kelebija tri, a na Batrovcima dva sata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.