U BERLINU MUK! Svetski mediji BRUJE o objavljivanju razgovora nemačkih vojnika, Šolc se ograđuje - Da li su Nemci stvarno planirali napad na Krimski most?

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 13:37

U BERLINU MUK! Svetski mediji BRUJE o objavljivanju razgovora nemačkih vojnika, Šolc se ograđuje - Da li su Nemci stvarno planirali napad na Krimski most?

Skandalozno!

Objavljivanje razgovora nemačkih vojnika o mogućem napadu na Krimski most izazvalo je veliki odjek u svetu, više od 150 svetskih medija je komentarisalo ovaj događaj.

U Nemačkoj su mnogi mediji pisali o ovom događaju kao o velikom skandalu. List „Štutgart nahrihten“ je pisao da je incident postao prava sramota za nemačke bezbednosne strukture, a list „Rein cajtung“ konstatuje da je objavljivanje informacija demonstriralo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lakomislen stav prema događajima u Ukrajini, pa čak i visokih zvaničnika Bundesvera.

Francuski mediji su posebnu pažnju posvetili šteti koja je naneta reputaciji nemačkog kancelara Olafa Šolca među NATO saveznicima.

Francuski list „Figaro“ je podestio da je Šolc nedavno, dok je pokušavao da opravda što se Ukrajini ne isporučuju rakete „taurus“, objavio tajnu vojnu informaciju i na taj način je francuske i britanske partnere postavio u težak položaj. U članku se zaključuje da je sada nemački kancelar primoran da se još jače štiti zbog velike kritike saveznika.

Američka izdanja se slažu u mišljenju da je incident za nemačke vojnike neprijatan. List „Valstrit džurnal“ ukazuje da je nakon ovog incidenta isporuka raketa „taurus“ Ukrajini još manje moguća.

Britanski mediji smatraju da su nakon incidenta London i drugi saveznici počeli da Berlin smatraju nepouzdanim partnerom. Deo medija, među kojima je i „Dejli telegraf“ navode da će skandal biti za zemlju samo prvi u nizu izuzetno ponižavajućih događaja sa curenjem informacija.

U Kini većina medija piše da je Berlin izgubio ugled. List „Sintao ribao“ navodi da su nemački oficiri razmatrali detalje operacije i napada, kao da je sporazum o isporučivanju raketa već postignut, uprkos tome što je nemački kancelar isključio mogućnost da se Ukrajini isporuče rakete „taurus“.

Ranije je glavni urednik Sputnjika i RT Margarita Simonjan objavila stenogram razgovora visokih oficira nemačke vojske koji su razmatrali napad na Krimski most.

Razgovor je vođen 19. februara, a o planovima su diskutovali načelnik Odeljenja operacija i obuke komande Ratnog vazduhoplovstva nemačke vojske Grefe, inspektor Ratnog vazduhoplovstva Gerharc i saradnici Centra vazdušnih operacija Fenske i Fronštate.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.