U BEOGRADU UHAPŠENI HRVATI ZBOG PREVARE TEŠKE ŠEST MILIONA DINARA: Tražili Srbima da uplate novac

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Okt.2020, 15:12

U BEOGRADU UHAPŠENI HRVATI ZBOG PREVARE TEŠKE ŠEST MILIONA DINARA: Tražili Srbima da uplate novac

Slali su uplatnice privrednim subjektima za uplatu novca, uz napomenu da ako to ne učine do određenog datuma, moraće da daju još veću sumu novčanih sredstava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, uhapsili su hrvatske državljane H. P. (33) i J. K. (29) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara.

Kako je saopštio MUP, oni su osumnjičeni da su preko privrednog društva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << registrovanog u Srbiji "Digitalna platforma" i internet sajta www.privredni-registar.rs dovodili u zabludu ovlašćena lica u privrednim subjektima na teritoriji Republike Srbije.

Oni su im slali uplatnice putem pošte, da uplate novac radi upisa u ovaj privredni registar, uz napomenu da ako to ne učine do određenog datuma, moraće da uplate veći iznos.

Osumnjičeni su na taj način, prikrivanjem činjenica, dovodili i održavali u zabludi ovlašćena lica u privrednim subjektima da će, uplatom traženog iznosa biti upisani u registar koji vodi neki državni organ i protivpravno prisvojili iznos od više od 6.000.000 dinara.

Njima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Protiv tridesetdvogodišnjeg hrvatskog državljanina koji je osumnjičen za isto krivično delo, a za kojim policija intenzivno traga, biće podneta krivična prijava, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.