Izvor: RTS, 03.Okt.2020, 13:47

Dva hrvatska državljanina uhapšeni zbog prevare

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, uhapsili su hrvatske državljane H. P. (1987) i J. K. (1991) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara.
Kako je saopštio MUP, oni su osumnjičeni da su preko privrednog društva registrovanog u Srbiji "Digitalna platforma" i internet sajta www.privredni-registar.rs dovodili u zabludu ovlašćena lica u privrednim subjektima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na teritoriji Republike Srbije.
Oni su im slali uplatnice putem pošte, da uplate novac radi upisa u ovaj privredni registar, uz napomenu da ako to ne učine do određenog datuma, moraće da uplate veći iznos.
Osumnjičeni su na taj način, prikrivanjem činjenica, dovodili i održavali u zabludi ovlašćena lica u privrednim subjektima da će, uplatom traženog iznosa biti upisani u registar koji vodi neki državni organ i protivpravno prisvojili iznos od više od 6.000.000 dinara.
Njima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.
Protiv tridesetdvogodišnjeg hrvatskog državljanina koji je osumnjičen za isto krivično delo, a za kojim policija intenzivno traga, biće podneta krivična prijava, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dva hrvatska državljanina uhapšena zbog prevara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Okt.2020

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, uhapsili su hrvatske državljane H.P. (1987) i J.K (1991) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara...Oni su osumnjičeni da su preko privrednog društva registrovanog u Srbiji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Državljani Hrvatske uhapšeni u Beogradu zbog prevare, slali građanima lažne uplatnice

Izvor: Radio 021, 03.Okt.2020

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za suzbijanje visokotehnološkog kriminala, uhapsili su hrvatske državljane H.P. (33) i J.K (29) zbog sumnje na prevaru...Oni su osumnjičeni da su preko privrednog društva registrovanog u Srbiji "Digitalna platforma" i internet sajta www.privredni-registar.rs...

Nastavak na Radio 021...

Uhapšeni državljani Hrvatske, organizatori lažnog privrednog registra

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Okt.2020

Odeljenje Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije za suzbijanje visokotehnološkog kriminala je uhapsilo državljane Hrvatske H.P. (1987) i J.K (1991) zbog sumnje da su prevarili građane i ostvarili korist veću od šest miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo...Osumnjičeni su da su preko privrednog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.