Tuzla: Rudari dali Vladi rok do 17 časova

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jul.2015, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tuzla: Rudari dali Vladi rok do 17 časova

TUZLA - Zahtjev oko 260 rudara koji od sinoć odbijaju izaći iz jame "Mramor" Rudnika mrkog uglja "Kreka" za isplatom plata i toplog obroka biće ispunjen tokom dana, a najkasnije sutra, rekao je direktor RMU "Kreka" Enver Omazić.

"U jami je ostala sinoć druga i treća smjena rudara kojima se jutros pridružila i prva smjena sa zahtjevom da se isplate plaće i topli obroci. Taj zahtjev bit će ispunjen u toku današnjeg i sutrašnjeg dana. Što se tiče zahtjeva za isplatom regresa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << rudnik to ne može isplatiti jer nema sredstava, ali ako se dođe do neke pozajmice, možda dobiju i regres, mada je to zasada neizvjesno", kazao je Omazić.

Iako pregovori sa Vladom FBih juče nisu urodili plodom, ipak je obezbijeđen novac za isplatu plata i toplog obroka, a u toku su i pregovori za obezbjeđenje sredstava za isplatu jednog dijela regresa.

Iako su rudari upznati sa ovom informacijom, odbijaju izaći iz jame dok se ne pojave nadležne osobe iz Elektroprivrede BiH.  Danas se očekuje sastanak sa predstavnicima Vlade FBiH i nadležnih institucija, a Husić ističe da se nada da će doći do dogovora, kako bi ti radnici izašli na površinu i nastavili rad.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.