Tužilaštvo traži zatvor za predsednika Grocke

Izvor: Mondo, 18.Mar.2019, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži zatvor za predsednika Grocke

Slučaj napada na novinara Jovanovića - Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića i predložilo sudu da ga osudi na osam godina zatvora.

Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Tužilaštvo ovu kaznu traži zbog podstrekavanja troje takođe optuženih da zapale imovinu Milana Jovanovića, novinara portala „Žig info", 12. decembra prošle godine, saopšteno je iz Tužilaštva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
On je optužen za krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti", za koje je i zaprećena kazna do osam godina zatvora, tako da je tužilaštvo za njega tražilo maksimalnu kaznu.

Pored Simonovića optuženi su i Aleksandar Marinković, Igor Novaković, Vladimir Mihailović, saopšteno je iz Tužilaštva.

Policijska zaštita za novinara Jovanovića

Za Mihajlovića i Novakovića, kao saučesnike, tužilaštvo je predložilo sudu da ih osudi na kazne od pet godina zatvora, a za Marinkovića kao izvršioca šest godina zatvora.

Simonović je donedavno bio predsednik opštine Grocka. On je 7. marta pušten iz pritvora, u kojem je bio od 25. januara.

Novinar Milan Jovanović: Upali su mi u stan

Bojana Cvetković Šijacki je ranije priznala je da je pomogla u paljenju kuće novinara, a posle zaključivanja sporazuma o priznanju krivičnog dela sa Drugim osnovnim tužilaštvom u Beogradu osuđena je na šest meseci kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je inače bio i član Glavnog odbora SNS-a.

U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je bila pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

"Nije bilo namere da Jovanović bude napadnut"

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

TUŽILAŠTVO TRAŽI OSAM GODINA KAZNE ZA SIMONOVIĆA: Sumnjiči se za podstrekivanje paljenja kuće Milana Jovanovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Mar.2019

Drugo osnovno tužilašštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Dragoljuba Simonovića, pod osnovanom sumnjom da je podstrekavao tri lica da spale kuću novinara Milana Jovanovića, novinara portala "Žig info"...Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, nakon okončanja istrage, koja se vodila...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.