Tužilaštvo traži osam godina zatvora za Simonovića

Izvor: RTS, 18.Mar.2019, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo traži osam godina zatvora za Simonovića

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića i predložilo sudu da ga osudi na osam godina zatvora zbog podstrekavanja troje takođe optuženih da zapale imovinu Milana Jovanovića, novinara portala "Žig info", 12. decembra prošle godine, saopšteno je iz Tužilaštva.
Simonović je optužen za krivično delo "teško delo protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << opšte sigurnosti", za koje je i zaprećena kazna do osam godina zatvora, tako da je tužilaštvo za njega tražilo maksimalnu kaznu.
Pored Simonovića optuženi su i Aleksandar Marinković, Igor Novaković, Vladimir Mihailović, saopšteno je iz Tužilaštva.
Za Mihajlovića i Novakovića, kao saučesnike, tužilaštvo je predložilo sudu da ih osudi na kazne od pet godina zatvora, a za Marinkovića kao izvršioca šest godina zatvora.
Simonović je donedavno bio predsednik opštine Grocka. On je 7. marta pušten iz pritvora, u kojem je bio od 25. januara.
Bojana Cvetković Šijacki je ranije priznala je da je pomogla u paljenju kuće novinara, a posle zaključivanja sporazuma o priznanju krivičnog dela sa Drugim osnovnim tužilaštvom u Beogradu osuđena je na šest meseci kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom i novčanu kaznu od 50.000 dinara.
Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je inače bio i član Glavnog odbora SNS-a.
U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je bila pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo traži zatvor za predsednika Grocke

Izvor: Mondo, 18.Mar.2019

Slučaj napada na novinara Jovanovića - Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića i predložilo sudu da ga osudi na osam godina zatvora...Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac..Tužilaštvo ovu kaznu traži zbog podstrekavanja...

Nastavak na Mondo...

Sudski policajac optužen da je pucao na grupu mladića

Izvor: Blic, 18.Mar.2019

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv sudskog policajca Zijada Smajića iz Brčkog zbog sumnje da je u oktobru prošle godine, dok nije bio na dužnosti, pucao iz pištolja, čime je počinio krivično delo izazivanja opšte opasnosti. Smajić je optužen i za nošenje oružja bez...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.