Tužilaštvo ne ispituje otkud novac jemcima

Izvor: Blic, 07.Jul.2011, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo ne ispituje otkud novac jemcima

BEOGRAD - Nekadašnji direktor preduzeća “Železnice Srbije” Milenko Šarančić položio je jemstvo od 710.000 evra Višem sudu u Beogradu i već danas bi mogao da bude pušten iz pritvora i braniće se sa slobode za optužbe da je oštetio to javno preduzeće za 1,2 miliona dinara. I dalje, međutim, ostaje nejasno poreklo skupocenog Šarančićevog jemstva kada je za četiri godine u “Železnicama” imao platu od 140.000 do 200.000 dinara. Tužilaštvo, iako ima zakonsku mogućnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do sada nije ispitalo poreklo nijedne položene garancije.

Specijalni sud u Beogradu prihvatio je predlog odbrane bivšeg direktora "Železnica Srbije” Milenka Šarančića da uz više od 710.000 evra bude pušten iz pritvora, u kom je više od 13 meseci. Šarančić će iz Centralnog zatvora izaći pošto njegova odbrana upiše hipoteku na kuću u Vrnjačkoj Banji, kao i na restoran "Horizont”, koji pripada njegovom bratu i nalazi se na Goču. Restoran je procenjen na 490.000 evra, dok je ostatak vrednost porodične kuće.

Zvezdan Terzić

Šarančić i njegovi najbliži saradnici optuženi su da su van tendera nabavili šest dizel električnih lokomotiva od „Slovenačkih železnica" i deset dizel motornih vozila od švedske kompanije i da su na taj način oštetili javno preduzeće za više od 1,2 miliona dinara. Šarančić je od 2004. do 2008. godine bio generalni direktor "Železnica Srbije” i plata mu je bila u rasponu od 140.000 do 200.000 dinara, pa uz zakonske inostrane dnevnice, naknade za službena putovanja i rad za praznike opet ostaje nejasno odakle mu gotovo milionsko jemstvo koje je položio sudu.





Opširnije u štampanom izdanju...

Povezane vesti: Marko Karadžić: Nagodba je uvreda za zdrav razum i pravdu Nastavak suđenja Milenku Šarančiću Šarančić danas ponovo u Specijalnom sudu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.