Tužilaštvo nastavlja istragu Šarićeve grupe

Izvor: Mondo, 02.Feb.2013, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo nastavlja istragu Šarićeve grupe

Tužilac za organizovani kriminalMiljko Radisavljević izjavio je danas da je to tužilaštvo od prvih informacija o kriminalnom klanu Darka Šarića preduzimalo sve potrebne aktivnosti iz svoj nadležnosti kako bi pripadnici te grupe bili "efikasno procesuirani".

"Rad na ovom složenom predmetu traje gotovo četiri godine, a rezultirao je pokretanjem krivičnih postupaka protiv 58 lica zbog krijumčarenja narkotika i pranja novca", naveo je Radisavljević u izjavi dostavljenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, tužilaštvo, nakon podizanja 12 optužnica, nastavlja da istražuje i druge aktivnosti "ove kriminalne organizacije, pogotovo one koje mogu dovesti do lociranja i hapšenja njenih pripadnika koji su u bekstvu".

"Zbog toga Tužilaštvo za organizovani kriminal preko medija ne saopštava pojedinosti svog trenutnog rada na ovom slučaju i ne najavljuje buduće aktivnosti, jer to može ozbiljno štetiti interesima postupka", rekao je Radisavljević.

Tužilac je poručio da rad tužilaštva nije završen i da će ono "bez medijskih najava i nepotrebnih podsećanja svoj posao do kraja profesionalno obaviti".

(Beta/Foto: Beta,arhiva)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Radisavljević: Još traje istraga o Šariću

Izvor: Večernje novosti, 02.Feb.2013

TuŽilaŠtvo za organizovani kriminal nije završilo rad na “slučaju "Šarić", iako od prvih informacija o kriminalnom delovanju ovog kriminalnog klana preduzima sve potrebne aktivnosti iz svoje nadležnosti kako bi pripadnici ove kriminalne organizacije bili efikasno procesuirani - izjavio je u...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.