Tužilaštvo: Postupamo po prijavi protiv rektorke Beogradskog univerziteta

Izvor: B92, 22.Feb.2021, 18:36

Tužilaštvo: Postupamo po prijavi protiv rektorke Beogradskog univerziteta

Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneta je krivična prijava protiv rektorke Beogradskog univerziteta Ivanke Popović, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Krivičnu prijavu protiv Popović podnela je Državna revizorska institucija, precizirala je portparokla tužilaštva Ivana Rakočević.

"Tužilaštvo postupa po navedenoj prijavi", kratko je dodala Rakočević.

Krivična prijava je podneta zbog nenamenskog trošenja budžetskih sredstava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Mediji su preneli da je Državna revizorka institucija utvrdila da je tokom 2019. godine Popović imala rashode u ukupnom iznosu od 2.918.053 dinara iz sredstava budžeta Srbije na osnovu ugovora o radu na određeno vreme bez pravnog osnova.

Ugovori su zaključeni sa osobama koje je angažovala, a da prethodno nije pribavila saglasnost nadležnog organa za njihovo zapošljavanje kod korisnika javnih sredstava, čime je, kako sumnja DRI, nenamenski potrošila sredstva iz budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.