Izvor: Southeast European Times, 11.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski tužioci optužili 56 osoba u slučaju Ergenekon

11/03/2009

ANKARA, Turska -- Tužioci su u utorak (10. marta) u istanbulskom sudu podneli drugu optužnicu u kontroverznom slučaju Ergenekon, javljaju mediji. Novom optužnicom tereti se još 56 osoba u vezi sa navodnom zaverom za rušenje vlade Partije pravde i razvoja. Lokalni mediji izvestili su da se među optuženima nalaze dva penzionisana generala Sener Erujgur i Hursit Tolon. Policija ih je uhapsila prošle godine, ali ih je oslobodila zbog lošeg zdravstvenog stanja. Nova optužnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << uključuje optužbe za pokušaj zbacivanja vlade, podsticanje oružane pobune i posedovanje eksploziva i tajnih državnih dokumenata. Takođe se tvrdi da su osumnjičeni osamdesetih godina bili povezani sa zabranjenim grupama kao što su Kurdistanska radnička partija (PKK) i Hezbolah. Druga optužnica znači da su sada 133 osobe optužene za članstvo u grupi Ergenekon. Sudski proces protiv prvih 86 optuženih počeo je u oktobru.

U međuvremenu u utorak, tri člana PKK su se predala turskim snagama bezbednosti u gradu Silopi, u jugoistočnoj provinciji Sirnak, izvestili su mediji. Njih troje su pobegli iz kampa PKK za obuku u severnom Iraku. (Sabah, Jeni Safak - 11/03/09; novinska agencija Anadolu, Hurijet, CNN Turk, AFP, Rojters, DPA, Sinhua - 10/03/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.