Izvor: Southeast European Times, 17.Feb.2011, 00:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski parlament usvojio novi zakon o medijima

16/02/2011

ANKARA, Turska -- Parlament je u utorak (15. februara) usvojio novi zakon o medijima, dozvolivši emisije na stranim jezicima i dijalektima, kao i granicu od 50 odsto za udeo stranog kapitala u medijskim institucijama. Pojedinci ili korporacije iz inostranstva mogu da postanu direktni partneri ne više od dve medijske institucije. Novi zakon takođe uključuje do sada nezabeležene i kontroverzne odredbe, kojima se premijeru ili ministru koga je odredio premijer pruža pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << da obustavi medijske aktivnosti, ako i kada je to neophodno zbog nacionalne bezbednosti ili javnog reda.

U međuvremenu u utorak, policija se sukobila sa kurdistanskim demonstrantima u 12 gradova širom zemlje tokom skupova povodom 12. godišnjice hapšenja lidera Kurdistanske radničke partije Abdulaha Odžalana. Demonstranti su bacali kamenice i Molotovljeve koktele na policiju, koja je reagovala suzavcem i vodenim topovima. Uhapšeno je najmanje 30 osoba. (Zaman, Jeni safak, Hurijet – 16.2.2011; Hurijet, Milijet – 15.2.2011)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.