Izvor: Southeast European Times, 04.Jun.2010, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska žali za aktivistima poginulim u napadu na flotilu

04/06/2010

ANKARA, Turska -- Osam turskih aktivista koji su poginuli u napadu na flotilu brodova koji su nosili pomoć u pojas Gaze sahranjeno je u četvrtak (3. juna). Deveta žrtva, američki državljanin turskog porekla, sahranjen je u petak. Zvanična ceremonija održana je u Istanbulu, a prisustvovalo joj je oko 10.000 ljudi.

U međuvremenu u četvrtak, ministar energetike Taner Jildiz rekao je da je vlada suspendovala sve tekuće državne energetske projekte i studije >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << izvodljivosti sa Izraelom dok se odnosi između dve zemlje ne normalizuju. Jildiz je rekao da to uključuje dva zajednička projekta: projekat na reci Manavgat -- za prenošenje vode od Turske do Izraela i projekat cevovoda za prirodni gas Plavi tok 2, kojim bi trebalo da se obezbeđuje gas Kipru, Izraelu i drugim zemljama Bliskog istoka. Turska neće pokrenuti nijedan deo zajedničkih projekata dok ne dobije puno izvinjenje od Izraelaca, dodao je Jildiz. (Radikal - 04/06/10; Hurijet, Vorld Buletin, AP, AFP - 03/06/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.