Izvor: Southeast European Times, 27.Mar.2011, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska kaže da je pošiljka oružja pronađena u Dubaiju bila ilegalna

27/03/2011

ANKARA, Turska -- Turska vlada je u petak (25. mart) saopštila da je pošiljka pištolja proizvedenih u Turskoj, koja je očigledeno bila na putu za Jemen, bila ilegalna. „Pošiljka oružja nije upućena na osnovu dozvole turskih vlasti“, izjavio je portparol ministarstva inostranih poslova Seldžuk Unal. Turska ima striktnu politiku kontrole izvoza oružja, a posebno kada je reč o zemljama koje prolaze kroz nemire. Istraga je u toku.

Pošiljka je presretnuta u Dubaiju. Tamošnje vlasti su saopštile da se u njoj nalazilo oko 16.000 pištolja proizvedenih u Turskoj. (novinska agencija Anadolu, Hurijet, NTV, Zaman – 25.3.2011)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.