Turistički brod sa 31 osobom nestao kod obale Bornea. Pronađeno samo dvoje, potragu otežava loše vreme!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Jan.2017, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turistički brod sa 31 osobom nestao kod obale Bornea. Pronađeno samo dvoje, potragu otežava loše vreme!

Maležanski spasioci su danas pronašli kapetana i člana posade brodića na kom se nalazila 31 osoba, među kojima 28 kineskih turista, koji je nestao kod obale Bornea. Potraga, koju ugrožavaju loši vremenski uslovi, za kineskim turistima i još jednim članom posade se nastavlja.

Agencija AFP navodi da su spaseni kapetan i jedan član posade i da su oni pronađeni u moru kod obližnjeg ostrva, ali da detalji nisu poznati.

Brodić je isplovio iz Kote Kinabalu, glavnog grada >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << maležanske istočne države Sabah u subotu u jutarnjim satima po lokalnom vremenu.

Foto:AP/Tanjug

Uputio se ka ostrvu Mengalum, popularnom turističkom mestu, a posle 12 sati plovidbe objavljeno je da je nestao pošto nije stigao do odredišta.

U potrazi učestvuju brodovi i helikopteri koji se bore protiv snažnih vetrova i nemirnog mora.

Iako su maležanske vlasti objavile da se na brodu nalazi 28 kineskih turista, u konzulatu Kine je potvrđeno da ih je 18, navodi kineska agencija Sinhua.

Pretražuje se deo Južnokineskog mora u opsegu od skoro 1.400 kvadratnih kilometara, javili su mediji u Maleziji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Malezija: Potonuo brod sa kineskim turistima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jan.2017

Brod sa 31 putnikom, među njima 28 kineskih turista, potonuo je u blizini Bornea, a malezijski bojni brodovi isplovili su kako bi pronašli i spasili putnike, pišu kineski mediji, prenosi AP. Nekoliko brodova malezijske mornarice, policijski brodovi kao i avioni uključeni su u potragu za brodom,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.