Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Mar.2015, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tunis: Premijer otpušta šefove policije posle napada na muzej

Tuniski premijer Habib Esid otpustio je načelnika policije grada Tunisa i šefa policijske stanice u zoni u kojoj se nalazi nacionalni muzej Bardo, nakon prošlonedeljnog pogubnog napada na strane turiste u tom muzeju, saopštila je danas vlada.

"On je sinoć obišao zonu oko muzeja i uočio veći broj propusta. Zato je odlučio da otpusti izvestan broj zvaničnika uključujući načelnika policije grada Tunisa i šefa policijske stanice u zoni muzeja Bardo", rekao je portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tuniske vlade Mofdi Msedi, a preneo AFP.

Tunis je u pripravnosti posle oružanog napada na nacionalni muzej u kojem je u sredu ubijeno 20 stranih turista, jedan policajac i dva napadača, a za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

Pošto su nekoliko sati sejali smrt po muzeju, dvojicu napadača su ubile tuniske snage bezbednosti.

Tuniske vlasti su u "lovu" na trećeg osumnjičenog za masakr nad turistima, rekao je predsednik Tunisa Bedži Kaid Esebsi i priznao da su postojali bezbednosni propusti u muzeju Bardo.

U subotu su tuniske vlasti objavile snimak sigurnosnih kamera na kome su prikazana dvojica snajperista sa automatskim oružjem kako se nesmetano kreću kroz muzej.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer otpustio šefove policije Tunisa

Izvor: Akter, 23.Mar.2015

Tuniski premijer Habib Esid otpustio je šefa policije Tunisa i obezbedjenja muzeja Bardo pošto je konstatovao "propuste" u zaštiti muzejskog kvarta, pet dana posle napada na to zdanje, objavila je danas vlada.."On je posetio muzejski kvart i video više propusta. Zbog toga je odlučio da otpusti odredjen...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.