Trubači, šampanjac i najveći aplauz u štabu SNS-a! Pobednički govor se završio pesmom “Igrale se delije” (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 02.Apr.2017, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trubači, šampanjac i najveći aplauz u štabu SNS-a! Pobednički govor se završio pesmom “Igrale se delije” (VIDEO)

Kao što je to već mnogima poznato, Aleksandar Vučić je novi predsednik Srbije. Na sajtu telegraf.rs ste mogli da ispratite u tekstualnom i video prenosu sve što je obeležilo predsedničke izbore u Srbiji.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

0:45 Za kraj, oglasio se i Luka Maksimović, koji je rekao da će danas ići na Andrićev venac da preuzme funkciju od Tomislava Nikolića...
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << />
23:50 U međuvremenu, oglasio se i drugoplasirani Saša Janković, rekavši da su pobedili "pristojnost, red i fini ljudi".

23:03 Komesar EU za susedsku politku i pridruživanje Johanes Han rekao je večeras da se raduje saradnji sa novim predsednikom Srbije - Aleksandrom Vučićem.

- Čestitam Vučiću na izboru za predsednika Srbije sa ubedljivim rezultatom - napisao je on na svom Tviter nalogu - Srbija i EU - bolji zajedno.

Foto: Marko Todorović

23:00 Pobednički govor novog predsednika Srbije se završio pesmom trubača - "Igrale se delije, nasred zemlje Srbije". Slavlje u štabu SNS-a tek predstoji...

22:45 Još malo zanimljivosti sa predsedničkih izbora: u jednom selu svi stanovnici su glasali za Vučića, osim jednog čoveka!

Foto: Marko Todorović

22:40 "Poštovani predsedniče Republike Srpske, dame i gospodo, uvaženi građani Srbije, veoma sam ponosan na činjenicu da smo dobili ogromno poverenje građana Srbije i od 3.700.000 ljudi koji su izašli na birališta, naše su konačne procene oko 2.035.000 glasova", rekao je Vučić. Njegovo celo izlaganje nakon što je postalo jasno da će biti novi predsednik Srbije, možete pročitati OVDE.

Bogata trpeza u štabu SNS - Foto: Marko Todorović

22:35 Goreo je i Petrovaradin, viđena je ogromna bakljada u Vučićevu čast.

22:26 Glavno slavlje se ipak odigralo u štabu SNS-a gde je Vučićeva pobeda proslavljena uz trubače i šampanjac.

22:13 U Kosovskoj Mitrovici se uveliko slavi pobeda Aleksandra Vučića. Kakva je atmosfera večeras pogledajte OVDE.

Vanja Udovičić i Zoran Đorđević - Foto: Marko Todorović

21:45 Predsednica Narodne Skupštine Maja Gojković izjavila je večeras da mandat odlazećem predsedniku Tomislavu Nikoliću ističe 31. maja, a kada ćemo dobiti novog premijera pročitajte OVDE.

21:40 Brat Radovana Karadžića, Luka Karadžić stigao u štab SNS-a.

21:25 Luka Maksimović Beli je proglasio pobedu, koju je proslavio vatrometom.

21:00 U štabu SNS-a od poznatih ličnosti, viđen je glumac Tihomir Arsić, kao i Bogoljub Karić koji je rekao:

- Imamo osmeh i novog predsednika - rekao je Karić.

Bogoljub Karić - Foto: Marko Todorović

20:40 Iz IPSOS-a kažu da je Vučić u vođstvu. Na osnovu 37,6  odsto obrađenog uzorka, Aleksandar Vučić ima 58,5 odsto, Saša Janković 13,4, Luka Maksimović 9,5, Vuk Jeremić 5,3, Vojislav Šešelj 4,4.

20:35 Dok čekamo rezultate, pročitajte OVDE istraživanje koji predsednički kandidat se najviše pominjao na društvenim mrežama.

20:16 Još nema zvaničnih podataka o izlaznosti, u štabu Vuka Jeremića tvrde da je oko 57 odsto.

20:10 Ovako je u izbornom štabu Vojislava Šešelja:

Foto: Telegraf

20:02 Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević najavio je večeras da se prvi preliminarni rezultati izbora očekuju oko 22 časa, a da se konačani izveštaj o eventualnim nepravilnostima očekuje nakon zatvaranja biračkih mesta.

20:00 Biračka mesta su zatvorena, uskoro očekujte početak brojenja glasova i obraćanje predsedničkih kandidata.

19:53 Predsednički kandidat Aleksandar Vučić je upravo stigao u svoj štab.

Foto: Marko Todorović

19:40 Verovali ili ne, postoje glasačka mesta u Srbiji na kojima niko nije glasao! Pogledajte OVDE o kojim mestima je reč.

19:32 Na izbornim mestima danas su se pojavile i lepše polovine političara, kao i pojedine političarke. Koja se najbolje obukla, a koja je izgledala kao Melanija Tramp, možete pogledati OVDE.

19:30 Ostanite uz sajt telegraf.rs, moći ćete u direktnom video prenosu da ispratite rezultate i obraćanja predsedničkih kandidata. Takođe, u našem redakcijskom studiju ćete čuti izjave naših gostiju, koji će komentarisati iz minuta u minut sve što se bude dešavalo na političkoj sceni ove večeri. Reporteri Telegrafa su raspoređeni po štabovima kandidata i uživo će se uključivati u program.

19:18 U izbornom štabu Saše Jankovića na Dorćolu okupile su se njegove pristalice, čeka se zvanično obraćanje posle 20 časova.

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

19:15 U izbornom štabu Aleksandra Vučića sve je spremno da po zatvaranju biračkih mesta počne obraćanje zvaničnika SNS-a novinarima.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

19:05 CeSID je takođe saopštio da je najveća izlaznost bila u Beogradu. Do 17 časova izašlo je 42 odsto birača. Na ovim izborima je bilo najmanje nepravilnosti u poslednjih 20 godina, dodaju u ovoj organizaciji.

- Imajući u vidu izlaznost, teško je da očekujemo izlaznost od preko 55 odsto. To je trend takav, ali moguća su iznenađenja - rekao je Đorđe Vuković iz CeSID-a.

19:01 Prema podacima CeSIDA, do 18 sati na predsedničke izbore izašlo je 45 odsto upisanih birača. Bojan Klačar iz CeSID-a je rekao da je to najmanja izlaznost od 2012. godine.

- Izlaznost je manja u proseku za 0,2 odsto u odnosu na 2014. godinu, pa do skoro tri procenta u odnosu na 2012. - rekao je Klačar.

Prema podacima te agencije sa uzorka od 850 biračkih mesta, u Beogradu je do 18 časova glasalo 47,1 odsto upisanih birača, u Vojvodini 47,4 a u centralnoj Srbiji 44,4 odsto birača.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

18:53 Do 18.:00 na KiM glasalo 32,57 odsto upisanih birača.

18:50 Na konferenciji za novinare posmatračke misije "Građani na straži", tri birača (dva u Leskovcu i jedan u Novom Sadu) su imala problema sa glasanjem, jer je uvidom u birački spisak utvrđeno da je neko već glasao umesto njih. Ipak, njima je naknadno omogućeno da glasaju.

18:43 Policija u Smederevu je odredila zadržavanje do 48 sati D.P. (67) iz okoline Velike Plane, zbog uništavanja dokumenta o glasanju, prenosi portal 021.rs.  Uhapšen jer je pijan uništio glasački listić na biračkom mestu Sumnja se da je D.P. oko 15:40 sati, na biračkom mestu br. 41 u selu Markovac, opština Velika Plana, zgužvao i pocepao jedan list biračkog spiska. On je bio znatno pijan,, što je utvrđeno alkotestiranjem.

18:40 Preliminarni rezultati bi trebalo da budu poznati oko 22 časa.

18:36 OEBS: Na Kosovu i Metohiji do 17 časova izašlo je 29,1 odsto birača.

18:23 Na izbornom mestu se pojavila i pevačica Jelena Karleuša.

18:22 Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević demantovao je da lider Nove Srbije Velimir Ilić nije upisan u izvod iz biračkog spiska.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Proverom preko Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u jedinstvenom biračkom spisku utvrđeno je da birač Velimir Ilić jeste upisan za glasanje na biračkom mestu broj 94. u Osnovoj školi "Sveti Sava" u Čačku pod rednim brojem 369 u izvodu iz biračkog spiska - naveo je Dimitrijević u pisanoj izjavi, prenela je Beta.

18:08 Do 18 časova glasalo je 45% birača.

17:50 Kako Radio televizija Vojvodine saznaje, U Novom Sadu je na predsedničkim izborima do 14 sati glasalo 33,8 odsto birača.

17.36 Po običaju, očekuje se da u preostala dva sata bude najveća izlzanost. Srbi, očigledno, vole da glasaju punih stomaka, tako da se očekuje porast glasova u finišu izborne trke. Birališta se zatvaraju u 20:00 časova.

17:30 Među Srbija iz dijaspore, najveća izlaznost je u - Vašingtonu! Tamo je glasao neverovatno veliki broj procenat glasača.

17:15 Građani su se ove godine više kladili na predsedničke kandidate, nego prethodne godine na parlementarnim izborima. Zanimljivo je da su u toj vrsti klađenja igrači ostrašćeniji, nego kada je reč o sportskom klađenju.

Printskrin: Youtube/Aven Romalen, Telegraf

17.05 Do 17 časova izlaznost je bila 40,7 odsto.

15:07 Republička izborna komisija (RIK) saopštila je da je do 14 sati za predsednika glasalo 29,94 odsto biračkog tela.

14:36 Do 14 sati na Kosovu i Metohiji je, prema podacima OEBS-a, glasalo 20,24 odsto upisanih birača.

14:05 Ipsos je saopštio da je do 14 sati glasalo 29 odsto birača.

13:40 Zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović glasao je u Osnovnoj školi "Kralj Milutin" u Goraždevcu u društvu poslanika kosovskog parlamenta Srđana Popovića i u pratnji 250 aktivista SNS.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

13:34 Do 13 sati, prema najnovijim podacima agencije IPSOS glasalo je 24,9 odsto biračkog tela.

12:40 Na biračkom mestu 25, u Ulici Nikolaja Krasnova 8, na Vračaru, član biračkog odbora iz Demokratske stranke, Olga Živković, pocepala je prijave za glasanje van biračkog mesta i tako sprečila članove biračkog odbora da izađu na teren, saopštila je Srpska napredna stranka.

12:34 Predsednik Republike Srpke Milorad Dodik glasao je danas na izborima za predsednika Srbije u Banjaluci.

12:32 Na izborima za predsednika Srbije, prema podacima agencije Ipsos, do 12 sati je glasalo 20,3 odsto upisanih birača.

12:12 Kandidat za predsednika Saša Radulović glasao je na biračkom mestu 40 u vrtiću "Cerak", a njegov izlazak na biralište obeležio je manji incident.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

11:40 Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović glasala je na biračkom mestu u Osnovnoj školi "Bora Stanković" na Banjici.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

11:31 Glasanje na izborima za predsednika Srbije završeno je u Vašingtonu, Čikagu i Njujorku, dok je zbog vremenske razlike biračko mesto u San Francisku još otvoreno.

11:14 Ministar bez portfelja i predsednik PUPS-a Milan Krkobabić glasao je na izborima za predsednika.

Printskrin: infobiro.tv

11:07 U Novom Pazaru, u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" glasao je i poslanik i predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamer Zukorlić.

11:05 Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović glasala je jutros u Mesnoj zajednici Dedinje.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

11:02 Predsednik Srbije Tomislav Nikolić glasao je danas u Osnovnoj školi "Kralj Aleksandar Prvi" na Novom Beogradu. Nikolić je na glasanje za predsednika Srbije došao zajedno sa suprugom Dragicom Nikolić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

11:00 Na konferenciji Republičke izborne komisije (RIK) objavljeno je da je do 10.00 sati glasalo 10,56 odsto od broja upisanih birača.

10:54 Portparol OEBS-a Senad Šabović saopštio je da je do 10 sati na Kosovu i Metohiji glasalo 5,23 odsto odnosno 5.544 upisanih birača.

10:46 Predsednik Biračkog odbora Radoslav Ilić izjavio je da je u Generalnom konzulatu Srbije u Banjaluci na izborima za predsednika Srbije do 10 sati glasalo 137 osoba, od prijavljenih 721 s pravom glasa na ovom izbornom mestu.

10:20 Miroslav Parović glasao je na biračkom mestu broj 62, u Mesnoj zajednici Ostrvo u Ulici Narodnog fronta 71, u Novom Sadu. Parović je na biralište došao zajedno sa suprugom i dvoje dece.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

10:10 Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić glasala je danas oko 10 sati na biračkom mestu broj 34 u Školi za dizajn u Beogradu. Brnabić je na glasanje došla sa bratancem.

10:09 CeSid je na konferenciji za novinare saopštio da je izlaznost do 09.00 časova bila 5,8 odsto birača. Najveća izlaznost je zabeležena u Vojvodini - 7,3 odsto, a u Beogradu 5,4 odsto.

10:07 Zamenica predsednika SPS Slavica Ðukić Dejanović glasala je na birackom mestu 49, u Kragujevcu u Dečjoj ustanovi "Nada Naumović" u 10 sati.

10:06 Na svom biračkom mestu na Zvezdari glasao je ministar rudarstva i energetike i funkcioner SPS Aleksandar Antić.

Foto: Tanjug/STR

10:05 Boško Obradović je glasao u Vatrogasnom domu u Čačku. On je na glasanje došao porodično, u pratnji supruge i sina.

Foto: Tanjug/Gvozden Nikolić

10:03 Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković - Palma glasao je danas u rodnom Končarevu. Na biralište u Osnovnoj školi došao je u 10 sati sa 12-točlanom porodicom: suprugom, majkom, dva sina, dve snahe i unučićima.

10:01 U Novom Pazaru na biračkom mestu u Petoj mesnoj zajednici u naselju Hadžet glasao je ministar turizma, trgovine i telekomunikacija i lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić.

10:00 Vojislav Šešelj glasao na biračkom mestu 96 u osnovnoj školi "Svetislav Golubović Mitraljeta" u Batajnici. Šešelj je na biračko mesto došao u pratnji supruge i dva sina.

09:50 Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević glasao je nešto pre 10 sati na biračkom mestu 18 na Novom Beogradu.

09:40 Na svom Tviter nalogu oglasio se lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović koji je okačio fotografiju na kojoj se vidi da je glasao.

Foto: Twitter/@Ceda_Jovanovic

09:35 Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković glasala je u 9.30 na biračkom mestu u zgradi Železnice Srbije u Novom Sadu. Gojković je na biračko mesto došla sa bratom.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

09:30 Glasao je i Luka Maksimović, alijas Ljubiša Preletačević Beli na biračkom mestu 14 u mladenovačkoj Osnovnoj školi "Momčilo Živojinović". Beli, u belom odelu, na glasanje je stigao sam.

Foto: Tanjug/Milutin Marković

09:26 Predsednički kandidat Vuk Jeremić glasao je jutros na biračkom mestu 22 u Osnovnoj školi Sveti Sava na Vračaru. Sa njim je pristigla i supruga Nataša.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

09:25 Saša Janković glasao je danas u Mesnoj zajednici Stari aerodrom na Novom Beogradu. Na glasanje je došao sa suprugom i sinom.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

09:10 Funkcioner Srpske napredne stranke i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović došao je da glasa u pratnji supruge na biračkom mestu 127 u Osnovnoj školi "Borislav Pekić" na Bežanijskoj kosi.

09:08 Gradonačelnik Beograda Siniša Mali glasao je u Mesnoj zajednici Topčidersko brdo.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

09:06 Na biračkom mestu 11 u Beogradu, biračko pravo iskoristio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

09:05 Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin glasao je na biračkom mestu 43 u Osnovnoj školi "Branko Ćopić" na Vidikovačkom vencu. Vulin je na izbore izašao sa suprugom i sinom.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

09:02 Predsednik skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor je glasao na biračkom mestu broj 78 u naselju Nosa kod Subotice.

09:01 Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević glasao je u 9 sati na biračkom mestu 33, u Dizajnerskoj školi na Dedinju.

09:00 Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović glasao je jutros u 9.00 sati na biračkom mestu 152 u Sremskoj Kamenici.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

08:30 Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević glasao je na biračkom mestu 189 u preduzeću DES, a na biračko mesto je došao sa suprugom.

08:10 Prvi sat glasanja na izborima za predsednika Srbije teče bez bilo kakvih uočenih nepravilnosti, izjavio je predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

08:20 Funkcioner SNS Nikola Selaković glasao je jutros na biračkom mestu 63 na Vračaru.

08:06 U Kosovskoj Mitrovici glasao je gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić i predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

08:05 Vučić glasao sa ćerkom na Novom Beogradu

Foto: Tanjug/Rade Prelić

08:02 Ministarka pravde Nela Kuborović glasala je na biračkom mestu 58 u naselju Medaković. Gradski menadžer Goran Vesić glasao je u Osnovnoj školi "Sveti Sava" na Vračaru. Predsednik skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević glasao je na Starom gradu, na biračkom mestu broj 20.

Foto: Tanjug/STR

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

08:00 Milan Stamatović glasao je u Osnovnoj školi "Dimitrije Tucović" u naselju Golija na Zlatiboru. Stamatović je na biračko mesto došao sa suprugom i dve ćerke, saopštio je njegov izborni štab.

Foto: Tanjug/IZBORNI STAB PREDSEDNICKOG KANDIDATA

07:55 Predsednički kandidat Aleksandar Popović glasao je jutros na izborima za predsednika Srbije na biračkom mestu 16. Popović je glasao u Prvoj beogradskoj gimnaziji u Ulici cara Dušana.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

07:45 Ministar odbrane Zoran Ðorđević glasao je na biračkom mestu 306, u Osnovnoj školi "Dragojlo Dudić".

Foto: Tanjug/STR

07:30 Lider SPS i prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić glasao je na predsedničkim izborima jutros oko 7.30 sati na biračkom mestu broj 35 u Beogradu.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

07:15 Predsednički kandidat LSV Nenad Čanak glasao je na biračkom mestu 197 u predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" u Novom Sadu. On je na glasačko mesto došao u pratnji sina Milana kome je ovo prvi put da glasa.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

07:00 Potpredsednik SNS i direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić glasao je jutros u sedam sati i prvi ubacio listić u glasačku kutiju.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Građani će svoje biračko pravo moći da ostvare na ukupno 8.396 biračkih mesta.

Sprovođenje izbora za predsednika Srbije pratiće ukupno 1.955 domaćih posmatrača iz četiri udruženja i 126 stranih posmatrača iz 25 organizacija, izbornih komisija i ambasada.

Glasanje će trajati večeras do 20 časova.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.