Troje na respiratoru u Čačku, 15 novozaraženih u Podunavskom okrugu

Izvor: B92, 17.Avg.2020, 11:33

Troje na respiratoru u Čačku, 15 novozaraženih u Podunavskom okrugu

U Opštoj bolnici u Čačku, na odeljenjima kovid sistema, hospitalizovana su 43 pacijenta, od kojih su tri na respiratoru.

U protekla 24 časa primljena su dva pacijenta, a u respiratornom centru, gde su hospitalizovani pacijenti sa teškom kliničkom slikom, nalazi se ukupno pet pacijenata.

U prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije pregledano je 14 pacijenata, prenosi Glas zapadne Srbije.

Radni tim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za praćenje virusa korona i gradonačelnik Čačka apeluju na sugrađane da se i dalje na odgovoran način pridržavaju svih propisanih mera u cilju sprečavanja širenja bolesti kovid 19.

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u Podunavskom okrugu registrovano je 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dok je u Braničevskom okrugu broj pozitivnih na kovid 19 veći za osam.

Kako je saopštila direktorka Zavoda Ana Jovanović, kada je reč o Podunavskom okrugu, najviše novozaraženih je registrovano u Smederevu - 10, zatim Velikoj Plani četiri i Smederevskoj Palanci jedan.

Od početka epidemije u tom okrugu ukupno je zabeleženo 1.142 pozitivna na koronavirus, od 8.170 testiranih, a najviše u Smederevu 626, zatim u Smederevskoj Palanci 342 i Velikoj Plani 174.

Kada je reč o Braničevskom okrugu, u Petrovcu na Mlavi registrovano je novih pet zaraženih koronavirusom, dok je u Žagubici registrovao tri.

Od početka epidemije, ukupno na teritoriji celog okruga, registrovano je 609 slučajeva pozitivnih na koronavirus od 7.491 testiranih.

Najviše pozitivnih na kovid 19 u Braničevskom okrugu registrovano je u Požarevcu 292, zatim u Petrovcu na Mlavi 185, Velikom Gradištu 40, Kučevu 34, po 17 u Žagubici i Žabarima, Golubcu 14, Malom Crniću 10.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.