Trodnevna žalost na Kembridžu povodom smrti studenta iz Srbije Mihajla Sporića

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Nov.2019, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trodnevna žalost na Kembridžu povodom smrti studenta iz Srbije Mihajla Sporića

Univerzitet Kembridž objavio je trodnevnu žalost povodom smrti stipendiste, studenta fizike na Triniti koledžu Mihajla Sporića (1997-2019), dobitnika brojnih nagrada na međunarodnim i domaćim takmičenjima iz fizike, astronomije, matematike i drugih oblasti.

Mihajlo Sporić završio je Matematičku gimnaziju u Beogradu, nosilac je Vukove diplome, Svetosavske nagrade, dobitnik zlatnih medalja na međunarodnoj Olimpijadi iz fizike u Švajcarskoj, na takmičenjima u Kazahstanu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i Rumuniji...

Univerzitet Kembridž ustanoviće nagradu u čast Mihajla, studenta završne godine na odseku prirodnih nauka i nosioca nagrade IB Triniti koledža za prirodne nauke.

Mihajlo će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a sa njegovog ispraćaja umesto cveća sav prihod biće uplaćen Fondaciji za decu obolelu od raka Nurdor.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Trodnevna žalost na Kembridžu povodom smrti studenta iz Srbije Mihajla Sporića

Izvor: Radio 021, 09.Nov.2019

Univerzitet Kembridž objavio je trodnevnu žalost povodom smrti stipendiste, studenta fizike na Triniti koledžu Mihajla Sporića (1997-2019), dobitnika brojnih nagrada na međunarodnim i domaćim takmičenjima iz fizike, astronomije, matematike i drugih oblasti...Mihajlo Sporić završio je Matematičku...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.