Tri žene pronađene MRTVE SA UBODNIM RANAMA: Horor, samo dan ranije pronađena TELA MAJKE I ĆERKE

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Feb.2024, 20:11

Tri žene pronađene MRTVE SA UBODNIM RANAMA: Horor, samo dan ranije pronađena TELA MAJKE I ĆERKE

Niz zločina potresao Austriju.

Austrijske vlasti pokrenule su istragu ubistva četiri žene i trinaestogodišnje devojčice u Beču u jednom danu, uključujući tri koji su ubijene nožem u bordelu.

Tela tri mlade žene nađene su sa ubodnim ranama od noža u bordelu u kvartu Brigitenau, nakon što je očevidac obavestio policiju.

Dvadesetsedmogodišnji muškarac uhapšen je sinoć nedaleko od mesta zločina, noseći nož u ruci, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je danas policija.

Nije poznat motiv ubistva

Policija ispituje osumnjičenog kako bi se saznao motiv zločina, javila je agencija APA.

Istog dana još jedno dvostruko ubistvo

U odvojenom slučaju, žena i njena trinaestogodišnja ćerka juče su pronađene mrtve u stanu u Beču.

One su najverovatnije zadavljene, a veruje se da je otac glavni osumnjičeni.

Austrijsko udruženje autonomnih skloništa za žene zabeležilo je 26 femicida prošle godine, a debata je sve raširenija u zemlji i širom Evrope o ubistvima žena i devojaka, koja su često počinili partneri ili bivši partneri.

Austrijska Vlada je obećala da će se obračunati s nasiljem, obećavajući nekoliko mera, uključujući povećanje sredstava za organizacije koje pomažu žrtvama nasilja.

Nevladine organizacije, međutim, kažu da Vlada ne čini dovoljno da zaustavi ubistva.

Između 2010. i 2020. u Austriji je ubijeno 319 žena, a počinioci su uglavnom njihovi partneri ili bivši partneri. Samo u 2019. godini ubijene su 43 žene.

(Srbija Danas/Blic)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.