Izvor: RTS, 10.Dec.2021, 13:49

Tri voda Rosu od jutros u bazi u južnom delu Kosovske Mitrovice

Od jutros tri voda specijalne jedinice Rosu nalaze se u stanju pripravnosti u južnom delu Kosovske Mitrovice.
Prema informacijama s terena, oni se nalaze u bazi Belvedere, gde je  raspoređeno blizu 100 naoružanih specijalaca.
Prema operativnim saznanjima, od tri raspoređena voda, jedan vod specijalaca doveden je iz Prištine, pod punim naoružanjem.
Glavni tužilac Specijalnog tužilaštva u Prištini Bljerim Isufaj odbio je da komentariše >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najave da specijalna jedinica policije priprema policijsku akciju na severu Kosova i Metohije.
"Ne komentarišem takve slučajeve", rekao je Isufaj medijima na albanskom, koji navode da ni u policiji nema potvrde da je specijalna jedinica mobilisana u Južnoj Mitrovici za izvođenje akcije u severnom delu.
Slično stacioniranje specijalaca Rosu bilo je organizovano prilikom upada te jedinice na sever KiM 13. oktobra ove godine.
Kasnije tokom dana, predstavnici policije u Prištini negirali su da je moguć upad specijalnih jedinica na sever Kosova i Metohije.
"Pozivajući se na tekstove i objave koje su danas 10.12.2021. objavili pojedini uglavnom srpski mediji, da su, navodno, specijalne jedinice kosovske policije pojačane na jugu Mitrovice i da se spremaju da uđu na sever Mitrovice, obaveštavamo vas da takve informacije i članci su neistiniti i imaju za cilj dezinformisanje javnog mnjenja. Kosovska policija je institucija za sprovođenje zakona i obavlja policijske aktivnosti i rutine na dnevnoj bazi", naveo je portparol policije Baki Keljani u saopštenju dostavljenom medijima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.