Tri predloga za poverenika za informacije

Izvor: RTS, 01.Jul.2019, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri predloga za poverenika za informacije

Skupštinski odbor razmatraće podnete predloge za novog poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Predloženi su Milan Marinović, Bojan Milosavljević i Nevena Ružić.
U Skupštini će se održati sednica Odbora za kulturu i informisanje na kojoj će se utvrditi Predlog odluke o prestanku dužnosti Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razmatrati podneti predlozi kandidata za izbor Poverenika za informacije od javnog značaja i obaviti razgovori sa predloženim kandidatima.
Predlog poslaničke grupe SNS za poverenika je Milan Marinović, predsednik Prekršajnog suda u Beogradu, dok je kandidat Pokreta socijalista advokat iz Velikog Gradišta Bojan Milosavljević.
Demokratska stranka uputila je formalni predlog Skupštini Srbije da za Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti izabere Nevenu Ružić. 
Narodna poslanica Vesna Marjanović, predsednica skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje, obrazložila je na konferenciji za štampu u Skupštini da je neophodno da postoji kandidat koji je kredibilan da obavlja funkciju Poverenika i koji ima iskustva u tome što je, prema njenim rečima, upravo Nevena Ružić.
Ukazala je i da je kandidaturu Ružićeve podržao i nevladin sektor, a navodeći da je u Izveštaju EK o napretku zabeleženo da nema napretka u saradnji sa civilnom društvom i oblasti slobode medija, pozvala je skupštinsku većinu da podrže predlog Demokratske stranke i izglasaju Ružićevu za Poverenika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tri predloga za poverenika

Izvor: B92, 01.Jul.2019

Beograd -- DS saopštila da je uputila predlog Skupštini Srbije da za Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti izabere Nevenu Ružić...U Skupštini će se danas održati sednica Odbora za kulturu i informisanje na kojoj će se utvrditi Predlog odluke o prestanku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.