Tri predloga za poverenika za informacije

Skupštinski odbor razmatraće podnete predloge za novog poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Predloženi su Milan Marinović, Bojan Milosavljević i Nevena Ružić.

U Skupštini će se održati sednica Odbora za kulturu i informisanje na kojoj će se utvrditi Predlog odluke o prestanku dužnosti Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, razmatrati podneti predlozi kandidata za izbor Poverenika za informacije od javnog značaja i obaviti razgovori sa predloženim kandidatima.

Predlog poslaničke grupe SNS za poverenika je Milan Marinović, predsednik Prekršajnog suda u Beogradu, dok je kandidat Pokreta socijalista advokat iz Velikog Gradišta Bojan Milosavljević.

Demokratska stranka uputila je formalni predlog Skupštini Srbije da za Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti izabere Nevenu Ružić. 

Narodna poslanica Vesna Marjanović, predsednica skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje, obrazložila je na konferenciji za štampu u Skupštini da je neophodno da postoji kandidat koji je kredibilan da obavlja funkciju Poverenika i koji ima iskustva u tome što je, prema njenim rečima, upravo Nevena Ružić.

Ukazala je i da je kandidaturu Ružićeve podržao i nevladin sektor, a navodeći da je u Izveštaju EK o napretku zabeleženo da nema napretka u saradnji sa civilnom društvom i oblasti slobode medija, pozvala je skupštinsku većinu da podrže predlog Demokratske stranke i izglasaju Ružićevu za Poverenika.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво