Trenutno 605 zdravstvenih radnika je zaraženo, to je cela bolnica Doktor Pelemiš poslao alarmantno upozorenje

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Feb.2021, 17:02

"Trenutno 605 zdravstvenih radnika je zaraženo, to je cela bolnica" Doktor Pelemiš poslao alarmantno upozorenje

Pelemiš je rekao da je 16 zdravstvenih radnika na bolničkom lečenju

Prof. dr Mijomir Pelemiš istakao je da je situacija u zdravstvenim ustanovama alarmantna, kao i da je oboleo veliki broj zdravstvenih radnika.

- Trenutno 605 zdravstvenih radnika je zaraženo, od toga je 16 u bolnici. Toliko ljudi je jedna cela bolnica - rekao je dr Pelemiš.

On je dodao da veliki broj zdravstvenih radnika nije koristio godišnji odmor, kao i da veliki broj njih nije više >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u mogućnosti da, ni fizički, ni psihički izdrži teret koji se pred njih postavlja.

Dr Mijomir Pelemiš je takođe istakao je na današnjoj konferenciji za novinare zdravstvenog Kriznog štaba da je veliki problem što je korona virus u prvom planu, a zaboravlja se na druge bolesti.

Međutim, to je rekao u kontekstu toga što, zbog nepoštovanja mera raste broj hospitalizovanih pacijenata od korone i ponovo smo u situaciji da će neke bolnice možda morati da se pretvaraju u kovid, što je veliki problem za zdravstvene radnike, ali i za "non kovid" pacijente.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.