Trening MUP-a za spasavanje u ekstremnim zimskim uslovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2022, 11:55

Trening MUP-a za spasavanje u ekstremnim zimskim uslovima

Vršilac dužnosti pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić prisustvovao je danas treningu za pripadnike Vatrogasno-spasilačkih jedinica za upravljanje ATV multifunkcionalnim vozilima i motornim sankama, koji se održava na planini Besna kobila.

"Ovaj trening, koji podrazumeva vežbanje tokom dana i noći, organizujemo kako bi se unapredili znanje i veštine vatrogasaca-spasilaca, da bi bili efikasniji u pružanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pomoći i spasavanju građana i u ekstremnim zimskim uslovima kao i na nepristupačnim mestima", izjavio je Čaušić.

On je dodao da pripadnici Sektora za vanredne situacije imaju na desetine ovakvih akcija spasavanja ugroženih lica, dostavljanja hrane i lekova našim građanima i asistenciji hitnoj medicinskoj pomoći u prevozu bolesnih lica.

Od početka godine pripadnici Sektora imali su ukupno 2.195 vanrednih događaja i spasili 113 osoba.

"Kvalitetna i redovna obuka kao što je ova je bitna, jer tokom zimskih meseci u mnogim situacijama vatrogasci-spasioci samo ATV vozilima i motornim sankama mogu doći do građana kojima je pomoć u tom trenutku najpotrebnija", zaključio je načelnik Sektora za vanredne situacije, kako je navedeno u saopštenju.

Na ovom redovnom trodnevnom treningu učestvuje 35 pripadnika Sektora za vanredne situacije iz Vranja, Užica, Pirota, Bora, Zaječara, Novog Pazara, Leskovca i Niša, gradovima u kojima su raspoređena ATV multifunkcionalna vozila koja je početkom prošle godine nabavio MUP i koja su značajno unapredila rad vatrogasaca-spasilaca.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trening MUP-a u spasavanju i pružanju pomoći u zimskim uslovima

Izvor: RTS, 05.Feb.2022

Na planini Besna kobila održan je trening za pripadnike Vatrogasno-spasilačkih jedinica za upravljanje ATV multifunkcionalnim vozilima i motornim sankama, kao i spasavanja povređenih u zimskim uslovima. . Trening, koji podrazumeva vežbanje i dnevnim i noćnim uslovima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.