Izvor: RTS, 05.Feb.2022, 12:11

Trening MUP-a u spasavanju i pružanju pomoći u zimskim uslovima

Na planini Besna kobila održan je trening za pripadnike Vatrogasno-spasilačkih jedinica za upravljanje ATV multifunkcionalnim vozilima i motornim sankama, kao i spasavanja povređenih u zimskim uslovima.
Trening, koji podrazumeva vežbanje i dnevnim i noćnim uslovima treba da unapredi tokom dana znanje i veštine vatrogasaca-spasilaca, kako bi bili efikasniji y pružanju pomoći i spasavanju građana i u ekstremnim zimskim uslovima i na nepristupačnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mestima, saopšteno je iz MUP-a.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije imaju na desetine ovakvih akcija spasavanja ugroženih lica, dostavljanja hrane i lekova našim građanima i asistenciji hitnoj medicinskoj pomoći u prevozu bolesnih lica.
Od početka godine pripadnici Sektora imali su ukupno 2.195 vanrednih događaja i spasili 113 osoba.
"Kvalitetna i redovna obuka kao što je ova je bitna jer tokom zimskih meseci u mnogim situacijama vatrogasci-spasioci samo ATV vozilima i motornim sankama mogu doći do građana kojima je pomoć u tom trenutku najpotrebnija", rekao je v.d. pomoćnika ministra i načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić.
Na ovom redovnom trodnevnom treningu učestvuje 35 pripadnika Sektora za vanredne situacije iz Vranja, Užica, Pirota, Bora, Zaječara, Novog Pazara, Leskovca i Niša, gradovima u kojima su raspoređena ATV multifunkcionalna vozila koja je početkom prošle godine nabavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova i koja su značajno unapredila rad vatrogasaca-spasilaca.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.