Tražila informacije o Društvu sudija

Izvor: Blic, 21.Dec.2010, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tražila informacije o Društvu sudija

Nata Mesarović, predsednica Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva (VSS), uputila je pismeni zahtev Društvu sudija Srbije za dostavljanje većeg broja informacija o njihovom radu iako za to nema pokriće u zakonu, saznaje „Blic“.

Društvo sudija, oslanjajući se na zakon, nije odgovorilo na zahtev, a potom je zatražilo zaštitu ombudsmana jer je procenjeno da je dopis predsednice VSS pritisak na nezavisnost Društva.

Mesarovićeva na 'ćutanje’ >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Društva sudija odgovara podnošenjem žalbe povereniku za informacije od javnog značaja, koji, međutim, žalbu odbacuje kao neosnovanu.

Prema saznanjima „Blica", Društvo je predložilo ombudsmanu da u skladu sa zakonom i svojim ovlašćenjima zatraži od parlamenta razrešenje članova Visokog saveta sudstva.

Da li se zakon u Srbiji krši iz nepoznavanja ili namerno?

Podaci iz Društva sudija traženi su nakon što je ovo udruženje objavilo analizu prema kojoj reformisani sudovi nisu pokazali bolji efekat nego gori. Društvo sudija je za ovu analizu koristilo podatke Ministarstva pravde.

Opširnije o ovome čitajte u izdanju Blica od srede, 22. decembra 2010. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nata Mesarović tražila informacije o Društvu sudija

Izvor: S media, 21.Dec.2010

Nata Mesarović, predsednica Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva (V S S), uputila je pismeni zahtev Društvu sudija Srbije za dostavljanje većeg broja informacija o njihovom radu iako za to nema pokriće u zakonu, saznaje „Blic“...Društvo sudija, oslanjajući se na zakon, nije odgovorilo...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.