Izvor: Blic, 14.Feb.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traži 54 miliona dolara odštete za izgubljeni laptop

Jedna Amerikanka traži 54 miliona dolara odštete od elektronske firme koja je izgubila njen laptop koji je tamo odnela na popravku, saznaje Frans pres.



Rejlin Kembel, koja radi za jednu nevladinu organizaciju u Vašingtonu, ispričala je Frans presu da se za enormnu odštetu koju traži od firme "Best baj" odlučila inspirisana slučajem sudije koji je toliko novca tražio od hemijske čistionice koja mu je zaturila omiljene pantalone.

"Jedno je kad vlasnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << hemijske čistionice izgubi nečije pantalone, a drugo je kad veliki prodavac elektronske opreme u Sjedinjenim Državama nema politiku zaštite potrošača. Podnela sam tužbu u nadi da ću privući pažnju 'Best baja' i ukazati na rizike od uzurpiranja identiteta kad čovek odnese kompjuter na popravku", navela je Kembelova.

Od kad je prošle godina svoj portabl računar, koji je bio pod garancijom, odnela na popravku kod lanca koji ima više od 1.300 prodavnica u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Kini, više ga nikada nije videla.

Predstavnica "Best baja" izjavila je Frans presu da je kompanija oštećenoj ponudila obeštećenje.

"Pokušali smo da rešimo spor i žao nam je što smo stigli do suda", rekla je predstavnica "Best baja".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.