Trampov specijalac za Balkan posle izjave o DVE STOLICE razgovarao sa Vučićem, Brnabić i Mihajlović (FOTO)

Izvor: Press, 24.Okt.2017, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trampov specijalac za Balkan posle izjave o "DVE STOLICE" razgovarao sa Vučićem, Brnabić i Mihajlović (FOTO)

Hojt ji je na Samitu izjavio da Srbija ne može da "sedi na dve stolice", te da ruskom centru u Nišu ne treba da da diplomatski status.
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Palati "Srbija" sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Brajanom Hojtom Jiem, a razgovor je bio "apsolutno otvoren i iskren", kako su za Tanjug rekli u Kabinetu predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Srbije. Ranije danas sastao se sa premijerkom Anom Brnabić i potpredsednicom Vlade Zoranom Mihajlović.
- Iz saopštenja će se videti šta je na sastanku govorio Ji, a šta je govorio predsednik Vučić saznaćemo ukoliko američka strana bude želela da to saopšti - istakli su u Kabinetu po završetku sastanka u Palati Srbnija, kojem je prisustvovao i ambasador SAD Kajl Skot.
Zvaničnik Stejt departmenta u ponedeljak je učestvovao na 17. Srpskom ekonomskom samitu u Beogradu.
On je na Samitu izjavio da Srbija ne može da "sedi na dve stolice", te da ruskom centru u Nišu ne treba da da diplomatski status, na šta je oštro reagovao ministar odbrane Aleksandar Vulin, rekavši da je to svakako do sada najteži javni i vrlo nediplomatski pritisak na našu zemlju i na naše pravo da samostalno odlučujemo.
SRBIJA MORA DA SPROVODI REFORME ZA ULAZAK U EU
Srbija mora da ostane čvrsto opredeljena u sprovođenju reformi, kako bi u skorijoj budućnosti postala članica Evropske unije, saglasili su se danas premijerka Ana Brnabić i zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Brajan Hojt Ji, a američki zvaničnik je istakao da su SAD spremne da pomognu.
- Sjedinjene Američke Države spremne da pruže svaku vrstu pomoći, kako bi Srbija u što skorijoj budućnosti postala članica Evropske unije - rekao je Ji, saopšteno iz Vlade Srbije.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Hojt Vučiću izrazio zabrinutost zbog Rusije

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Okt.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Brajanom Hojtom Jiom koji je izrazio zabrinutost zbog percepcije da je Srbija jednom nogom na putu ka Evropskoj uniji, a drugom ka savezu sa Rusijom, saopštila je kancelarija predsednika...Hojt je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.