Trampov čovek za Balkan poručio: Normalizacija odnosa Beograda i Prištine ostaje prioritet SAD

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jul.2020, 21:31

Trampov čovek za Balkan poručio: Normalizacija odnosa Beograda i Prištine ostaje prioritet SAD

- Drago mi je što se dijalog vratio i mi ćemo to podržati - poručuje Riker

Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Filip Riker kaže da je dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i dalje važan prioritet za SAD.

.

Filip Riker ocenjuje da su SAD kroz angažaman specijalnog izaslanika predsednika Trampa Ričarda Grenela učinile značajne korake na "ekonomskoj liniji" odnosa Beograda i Prištine.

- Unapređenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ekonomije je bitno za bolji život građana i nezaobilazni je deo susedskih odnosa, normalizacije, ali i napretka ka većoj stabilnosti i bezbednosti u regionu. Urađeni su značajni koraci u oblasti železnice i avio saobraćaja i orhrabrujemo dve strane da nastave da rade na tome - kaže Riker.

Ovaj američki zvaničnik i dobar poznavalac Balkana nalazi se u Briselu gde će se sutra sastati sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom.

- Miroslav Lajčak je dobar prijatelj i kolega koji zna region vrlo dobro. Nastavićemo da budemo angažovani i pružamo podršku procesu u cilju napretka. Mislimo da obe zemlje mogu da načine korake u tom pravcu - poručio je Riker.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.