Trampa podržava 39 odsto ispitanika

Izvor: B92, 14.Jun.2020, 15:51

Trampa podržava 39 odsto ispitanika

Novo Galupovo istraživanje je pokazalo da 39 odsto ispitanika podržava poteze Donalda Trampa kao predsednika Sjedinjenih Država.

Sa druge strane, 57 odsto ne odobrava ponašanje američkog lidera.

Ovo istraživanje je u skladu sa prosečnim podacima koji pokazuju da Trampa podržava oko 40 odsto među odraslim stanovništvom SAD, kao i među njenim glašačima, prenosi CNN.

Do izbora u Americi ostalo je još pet meseci, što znači da još uvek ima prostora >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za promenu u pogledu podrške građana aktuelnom predsedniku Trampu.

Međutim, istorija pokazuje da se rejting predsednika SAD nikada nije značajnije menjao od meseca juna u izbornoj godini do trenutka održavanja izbora, sudeći po podacima od 1940-tih od kada se ovakva istraživanja sprovode u zemlji.

Najverovatnije je da će podrška Trampu biti ispod 50 odsto, kao i da će neodobravanje njegovih postupaka kao lidera države biti veće od odobravanja. Ovakvi podaci mogli bi da budu zabrinjavajući za Trampa, kako prenosi CNN, s obzirom da postoji snažna povezanost između ovih procena i šansi za odnošenje ponovne pobede na izborima, kako pokazuju podaci kroz istoriju.

Šanse da dođe do promene u rejtingu Donalda Trampa jako su male, pogotovo ako se ima na umu da je podrška aktuelnom predsedniku SAD stabilnija nego kod bilo kog drugog njegovog prethodnika.

Nemogućnost da poveća svoj rejting je i razlog zašto Tramp toliko ide na Bajdena, čije bi povlačenje nadole moglo da bude njegova jedina šansa za pobedu, piše CNN.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KLIMA MU SE PRESTO Izbori sve bliže, a Trampu podrška SVE MANJA

Izvor: Blic, 14.Jun.2020

Novo Galupovo istraživanje je pokazalo da 39 odsto ispitanika podržava poteze Donalda Trampa kao predsednika Sjedinjenih Država, dok 57 odsto ne odobrava ponašanje američkog lidera.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.