Trampa podržava 39 odsto ispitanika

Novo Galupovo istraživanje je pokazalo da 39 odsto ispitanika podržava poteze Donalda Trampa kao predsednika Sjedinjenih Država.

Izvor: B92

Nedelja, 14.06.2020.

15:59

Trampa podržava 39 odsto ispitanika
Getty images/ Tasos Katopodis

Sa druge strane, 57 odsto ne odobrava ponašanje američkog lidera.

Ovo istraživanje je u skladu sa prosečnim podacima koji pokazuju da Trampa podržava oko 40 odsto među odraslim stanovništvom SAD, kao i među njenim glašačima, prenosi CNN.

Do izbora u Americi ostalo je još pet meseci, što znači da još uvek ima prostora za promenu u pogledu podrške građana aktuelnom predsedniku Trampu.

Međutim, istorija pokazuje da se rejting predsednika SAD nikada nije značajnije menjao od meseca juna u izbornoj godini do trenutka održavanja izbora, sudeći po podacima od 1940-tih od kada se ovakva istraživanja sprovode u zemlji.

Najverovatnije je da će podrška Trampu biti ispod 50 odsto, kao i da će neodobravanje njegovih postupaka kao lidera države biti veće od odobravanja. Ovakvi podaci mogli bi da budu zabrinjavajući za Trampa, kako prenosi CNN, s obzirom da postoji snažna povezanost između ovih procena i šansi za odnošenje ponovne pobede na izborima, kako pokazuju podaci kroz istoriju.

Šanse da dođe do promene u rejtingu Donalda Trampa jako su male, pogotovo ako se ima na umu da je podrška aktuelnom predsedniku SAD stabilnija nego kod bilo kog drugog njegovog prethodnika.

Nemogućnost da poveća svoj rejting je i razlog zašto Tramp toliko ide na Bajdena, čije bi povlačenje nadole moglo da bude njegova jedina šansa za pobedu, piše CNN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: