Tramp uputio snažnu poruku naciji povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2020, 00:43

Tramp uputio snažnu poruku naciji povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu (VIDEO)

Tramp je odao počast "snagama slobode koje su pobedile tiraniju" navodeći da je to "mračna cena slobode" za američke vojnike koji su učestvovali u Drugom svetskom ratu.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je povodom 75 godina od kraja Drugog svetskog rata da će Amerika kao i 1945. godine pobediti, ovog puta korona virus.

Zbog pandemije virusa, pobeda savezničkih snaga nad nacističkom Nemačkom obeležena je skromno u Vašingtonu. Tramp i njegova supruga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Melanija su posetili spomenik Drugom svetskom ratu koji se nalazi blizu Bele kuće.

- Većina tih ratnika altruista i heroja, nije nikada upoznala život u prosperitetnoj Americi. Rasli su tokom Velike depresije kada su američka privredna predviđanja bila mračna - rekao je Tramp pošto je objavljen izveštaj o katastrofalnim statističkim podacima o zaposlenosti u SAD.

Američki predsednik je rekao da je nacija poslednjih meseci izložena ogromnoj "neprijatnosti" zbog pandemije korona virusa.

- Ali, kao što smo to učinili toliko puta ranije, Amerika će pobediti - dodao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.