Tragična priča SRBINA koji je postao HEROJ u Italiji! Nije znao da pliva, a ipak skočio u more da SPASI DECU

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Sep.2020, 21:45

Tragična priča SRBINA koji je postao HEROJ u Italiji! Nije znao da pliva, a ipak skočio u more da SPASI DECU

Veliko herojstvo ne sme da bude zaboravljeno.

Dragan Cigan je bio Srbin iz Banjaluke koji je svojim herojskim činom zadivio celo Balkansko i Apeninsko poluostrvo. Te 2007. godine život je izgubio heroj iz Banjaluke Dragan Cigan, spasavajući dvoje italijanske dece iz pomašnitalog mora.

⬇️⬇️⬇️

Dragan Cigan iz Banja Luke je 2007 godine na plazi u italijanskom gradicu skocio u nemirno more u kome se dvoje dece davilo i uspeo da ih spasi dok je on >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sam izgubio zivot.

Dragan nije znao da pliva.

Prisutni na plazi, kao ni roditelji nisu imali hrabrosti da skoce u more. pic.twitter.com/vlO8hj116Q

— HideNaka (@hidenakaa) September 7, 2020

Bio je to koban dan za njega. Tog dana se Dragan nije nimalo dovumio kada je u pobsneelom moru ugledao dvoje male dece kako se dave.

Odmah je skočio u more, ne razmišljajući za svoj život. Najneverovatnija činjenica od svega je ta što Drgan nije znao da pliva. Dok su roditelji čija su se deca davila skamenjeno i sa nevericom gledali šta se dešava, hrabri Dragan nije časio časa.

Decu je, na sreću, uspeo da spasi, ali se on utopio. Za ovaj podvig čula je cela Evropa.

Proglasen je herojem u Italiji, odlikovan je Zlatnim Ordenom Casti i spomenicom za Herojstvo i Humana Dela a ulica u tom italijanskom gradu je dobila ime po njemu.

— HideNaka (@hidenakaa) September 7, 2020

Uspomenu na njegov podvig u Italiji danas čuva ulica koja je ponela ime Dragana Cigana, s ciljem da se takvo herojstvo nikad ne zaboravi. A pamtićemo ga svi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.