Tragedija srpskog monaha sa Hilandara: Ceo život je pomagao drugima, tako je i nastradao!

Izvor: Press, 06.Sep.2014, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tragedija srpskog monaha sa Hilandara: Ceo život je pomagao drugima, tako je i nastradao!

Ovo je juče za Kurir "rekao" prijatelj monaha manastira Hilandar Atanasija Hilandarca (36), čije je svetovno ime Nebojša Kovačević. Monah rodom iz Obrenovca poginuo je u četvrtak ujutru, kad se automobilom survao niz liticu na Svetoj Gori dok je išao da pomogne dvojici vatrogasaca koji su sleteli s puta.

- U sredu, dan pre tragedije, Nebojša se čuo sa snajom sa Zlatibora. Rekao joj je da im je po jednom majstoru poslao paket sa ikonama i brojanicama. To je verovatno bio i >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << njegov poslednji kontakt s porodicom - navodi prijatelj.

Kovačević je 2011. godine otišao u Hilandar, gde je tri godine bio iskušenik.
- Zamonašio se na Petrovdan 12. jula. Tri godine nije dolazio u Srbiju, roditelji ga nisu viđali. Posećivali su ga brat i drugovi. Čula sam da je uskoro trebalo da dođe u Obrenovac i vidi roditelje jer je to mogao tek pošto se zamonaši - kažu prijatelji nastradalog monaha.

U stanu porodice Kovačević juče su se okupili rodbina i prijatelji kako bi njegovoj majci Borki i ocu Miladinu izjavili saučešće. Roditelji, skrhani bolom, nisu želeli da daju bilo kakve izjave za medije. Komšije su o nastradalom monahu imale samo reči hvale.

- Bio je divan, kulturan, požrtvovan. Jedno vreme je živeo u Užicu, gde je radio u mesari kod rođaka. Roditelji su mu sa Zlatibora, a majku je tragedija i zatekla na planini - kaže uplakana komšinica.

PROČITAJTE JOŠ:
TRAGEDIJA U SOPOTU: Šporet pao na dečaka (4) i ubio ga!
USB sa selfi fotografijama iz "kantrimena" u tužilaštvu
Uhapšen zbog pokušaja ubistva u kladionici
   
 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Hilandar ispraća brata

Izvor: Večernje novosti, 06.Sep.2014

MONAH Atanasije (36) iz Hilandara, koji je u četvrtak poginuo pokušavajući da pomogne grčkim vatrogascima u gašenju požara, biće sahranjen danas na manastirskom groblju. Sahrani će prethoditi zaupokojena liturgija i opelo na kome će se okupiti kompletno hilandarsko bratstvo predvođeno igumanom...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.