Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 16:37

Најављена рекреативна манифестација „Tour de Fruškа“

Одржава се рекреативна манифестација „Tour de Fruškа“ у пролећном издању, 20. и 21. маја. Фото: Градске инфо Манифестација „Tour de Fruškа“ одржава се ове године два пута, поред пролећа, и на јесен, 23. и 24. септембра, Манифестација се одржава под покровитељством Аутономне покрајине Војводине >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и Града Новог Сада. Поводом тога на конференцији за медије члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин изјавио је:
„Нови Сад и Фрушка гора су све чешће домаћини манифестацијама из области планинског спорта. Претходних година, у Новом Саду одржани су купови у планинском бициклизму и Европско првенство у том спорту. Европско првенство у бициклизму које је одржано на Петроварадинској тврђави прошлог месеца поставило је Нови Сад на мапу европског бициклизма и Град је показао да је одлично инфраструктурно опремљен за ту намену. Веома смо поносни и на манифестацију „Tour de Fruška“ која је намењена свим љубитељима бициклизма, рекреације, боравка у природи, али и добре музике и војвођанских гастрономских специјалитета. Она представља диван спој спорта, привреде и туризма, будући да промовише прелепу Фрушку гору, као и туристичке потенцијале и лепоте Аутономне покрајине Војводине. Град је увек спреман да подржи манифестације које промовишу спорт, рекреацију и боравак у природи и које својом атрактивношћу подстичу наше суграђане, различитог узраста, па чак и оне најмлађе да буду активни“,
Председник Покрајинске владе Игор Мировић је рекао да је циљ ове манифестације да се пре свега кроз спорт и заједништво подигне свест о еколошком значају Фрушке горе и њеној заштити, као и то да мотивише људе да чешће долазе и активно бораве у природи.
Како је истакао директор манифестације „Tour de Fruška“ Иван Арпаш у спортском делу програма, бициклисти ће бити у прилици да уживају у чак четири врсте различитих трка: МТБ маратон, у три различите дужине, Елиминатор трка, Друмска трка, а као посебно интересантна издваја се трка електричним бициклима, у две различите дужине, а биће организована и „Trail“  трка за пешачење. „Будући да се организација бави и едукацијом, како би што више популаризовала бициклизам, на програму ће се наћи и две дечије трке. За најмлађе трка гуралица, док ће они мало старији и спремнији, моћи да се такмиче на полигону са занимљивим препрекама. У оквиру манифестације у сарадњи са Друштвом за децу оболелу од дијабетеса биће спроведена и хуманитарна акција, а сви добровољни прилози намењени су овој групи“, рекао је Иван Арпаш.
Поред спорта, и ове године представиће се многе туристичке организације уз презентације културних догађаја и гастрономске понуде, док ће „Ноћни базар“ угостити многобројне произвођаче.
Посебно изненађење за посетиоце је и бесплатан концерт који ће у суботу, 20. маја одржати Марко Луис.  
Polovnjacima raste cena – vaš automobil vredi isto kao i pre tri godine

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најављена рекреативна манифестација „Tour de Fruškа“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.