Tora položio zakletvu kao novi lider Katalonije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2018, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tora položio zakletvu kao novi lider Katalonije

Katalonski separatista Kvim Tora položio je danas zakletvu kao novi lider Katalonije. Tora je formalno preuzeo funkciju u Barseloni, a izabran je u katalonskom parlamentu u ponedeljak.

Španska vlada, koja obično šalje svoje predstavnike na regionalne ceremonije to nije učinila danas jer su katalonske vlasti pokušale da diktiraju ko od vladinih zvaničnika može da bude prisutan, što je Madrid odbacio.

Mala katalonska separatistička partija CUP uzdržala se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ponedeljak od glasanja, čime je bio otvaren put da katalonski parlament u drugom i poslednjem pokušaju za novog lidera izabere separatističkog kandidata Kvima Toru i formira novu vladu.

Kvimu Tori, koji je blizak saradnik bivšeg katalonskog lidera Karlesa Pudždemona, nedostajala su prošle subote dva glasa kako bi ostvario potrebnu apsolutnu većinu da postane lider, zbog čega se glasanje ponovilo, ali je bila dovoljna i obična većina glasova čime je okončana višemesečna politička paraliza u Kataloniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novi lider Katalonije položio zakletvu

Izvor: Radio 021, 17.Maj.2018

Katalonski separatista Kvim Tora položio je danas zakletvu kao novi lider Katalonije...Tora je formalno preuzeo funkciju u Barseloni, a izabran je u katalonskom parlamentu u ponedeljak...Španska vlada, koja obično šalje svoje predstavnike na regionalne ceremonije, to nije učinila danas jer su katalonske...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.