Izvor: Piplmetar.rs, 12.Dec.2023, 13:30

Top 5 najukusniji slavskih salata koje se prave za manje od 30 minuta, ruska nije među njima

Salate za slavsku trpezu koje će gosti pojesti u slast
Svake godine domaćice za svoje goste spremaju ukusne salate za slavsku trpezu koje su odličan prilog uz suhomesnate proizvode, pite i druge slane pikanterije. Najčešće se na stolu nađu ruska salata, susam salata, mimoza i njoj slične.
Guliver Getty

Salate za slavsku trpezu koje će svi obožavati  Upravo zbog toga smo odlučili da vam donesemo druge varijacije salate za >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << slavsku trpezu, one koje će sve oduševiti. Pred vama su recepti, koji se brzo spremaju, a još brže nestaju sa tanjira.
Salata sa prazilukom
Potrebno je:
500 g sitnih makarona
3 kisele pavlake
dva manja praziluka
400 g iseckane šunke
Pročitajte Donosimo vam jelovnik za narednih 40 dana po crkvenim pravilima 5 kuvanih jaja
malo majoneza
so
kašičica senfa
Priprema:
Makarone skuvati, ocediti i ostaviti da se ohlade. Ostale sastojke potom dodati u njih i dobro izmeštati. Ostaviti u frižider i služiti kada za to dođe vreme.
Guliver Getty Images

Salate za slavsku trpezu među kojima nije ruska Salata sa pečurkama
Potrebno:
2 veća bela mesa
1 praziluk
pola kilograma pečuraka (dinstanih ili mariniranih)
2 pavlake
Pročitajte Ruska salata je prošlost – Goca Božinovska podelila recept za salatu koja se priprema za tren, a ide uz sve  so
malo majoneza
biber
Priprema:
Meso skuvati, pa iseckati sitno. Praziluk takođe iseckati i pečurke, izmešati sa mesom, dodati pavlaku i ostale sastojke. Sve lepo izmešati i služiti.
Guliver Getty Images

Salata sa crvenom paprikom
Potrebno je:
300 g šunke
7 većih pečenih crvenih paprika
2 čaše pavlake
100 g majoneza
so
Pročitajte Idealan ručak za vreme posta – Ana Bekuta podelila recept za jednostavno, a veoma ukusno jelo (recept) Priprema:
Šunku iseckati, papriku iseći na tračice, pa joj dodati pavlaku i majonez. Posoliti i staviti u frižider. Služiti hladno uz predjelo.
Guliver Getty

Pileća salata sa kikirikijem
Potrebno je:
2 bela mesa
4,5 kiselih krastavčića
3 kuvana jaja
100 g pečenog kikirikija
100 g majoneza
malo ulja
malo soli
biber
Priprema:
Belo meso obariti i iseckati na tanke rezance. Krastavčiće iseckati na kolutiće i pomešati s mesom. Dodati iseckana kuvana jaja, kikiriki koji ste malo izmrvili, kašiku ulja, so i biber. Sve izmešati i dodati majonez. Izjednačiti i služiti hladnu uz predjelo.
Guliver Getty

Salata sa junetinom
Potrebno je:
1/2 kg kuvanog junećeg mesa
3 tvrdo kuvana jajeta
2 limuna
3 kašike kisele pavlake
2 – 3 struka mladog luka ili glavica crnog luka
kašičica senfa
biber
so
Pročitajte Brzo se sprema, a ukus je fantastičan – Svima omiljena Cezar salata u hrskavoj tortilji Priprema:
Juneće meso iseći na komadiće, posoliti, pobiberiti, preliti limunovim sokom i ostaviti poklopljeno da odstoji. Žumanca propasirati pa ih sa pavlakom, senfom i sitno sečenim lukom dobro izmešati. Dodati mesu i sve dobro promešati. Sitno sečena belanca posuti preko salate. Po želji ukrasiti listićima peršuna pisao je Glossy.
AUTOR: SVET
FOTO: GETTY images




Pročitajte i… Opširnije
Izvor: svet-scandal.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.