Tone brod sa azilantima,106 spaseno

Izvor: B92, 20.Avg.2013, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tone brod sa azilantima,106 spaseno

Sidnej -- Brod sa više od 100 azilanata počeo je jutros da tone u Indijskom okeanu, a najnovije informacije pokazuju da je sa njega spaseno 106 azilanata.

U saopštenju australijske Agencije za bezbednost na moru navodi se da je brod počeo da tone na oko 220 kilometara severno od Božićnog ostrva, na kojem se nalazi australijski kamp za azilante, prenela je agencija AP.

Služba spasavanja je poziv u pomoć dobila rano jutros, pa je na lice mesta poslat brod australijske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mornarice, koji je tamo zatekao delimično potopljen brod.

Ipak, spaseno je 106 azilanata, objavile su australijske vlasti, ne navodeći da li je to ukupan broj ljudi koji se nalazio na brodu.

Božićno ostrvo se nalazi na oko 500 kilometara južno od indonezijske prestonice Džakarte i popularno je odredište za azilante, koji se u indonežanskim lukama ukrcavaju u pretrpane brodove i plate švercerima da ih dovezu do obale Australije.

Poslednjih godina su stotine azilanata izgubile život pokušavajući na taj način da dodju do Australije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brod sa 105 lica počeo da tone, u toku spasavanje

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Avg.2013

SIDNEJ - Brod sa 105 putnika, uglavnom onih koji traže azil, tone u vodama duž Božićnog ostrva, australijske teritorije u Indijskom okeanu, i u toku je akcija spašavanja, saopštile su vlasti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.