Tokić predat Okružnom tužilaštvu

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2015, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokić predat Okružnom tužilaštvu

BANJALUKA - Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić i lice čiji su inicijali A.B, nakon kriminalističke obrade u Centru javne bezbjednosti Banjaluka, predati su banjalučkom Okružnom tužilaštvu na dalje postupanje, potvrdila je Srni portparol Centra Marija Markanović.

Ona je navela da su Tokić i A.B. oko 18.00 časova predati nadležnom tužilaštvu zbog počinjenog krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske netrpeljivosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<
Tokić i A.B. su danas oko 12.00 časova u blizini Skupštine grada Banjaluka istakli ratnu zastavu takozvane Armije BiH. Tokić je pokušao da održi konferenciju za novinare i provocirao okupljene malobrojne građane.

Tokić je ranije pozvao Bošnjake da se danas masovno okupe u Republici Srpskoj pod ratnim zastavama takozvane Armije BiH, uz parolu "Zastava BiH na svakom pedlju naše zemlje".

Na prošlogodišnjim opštim izborima Tokić je bio kandidat za predsjednika Republike Srpske.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.