Tokić i Bajrić pušteni nakon ispitivanja

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Maj.2015, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tokić i Bajrić pušteni nakon ispitivanja

BANJALUKA - Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić i Adnan Bajrić iz Sarajeva, osumnjičeni za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, pušteni su nakon ispitivanja u Okružnom tužilaštvu Banjaluka i u nastavku postupka braniće se sa slobode.

Portparol Tužilaštva Maja Đaković Vidović je rekla da su osumnjičeni pušteni s obzirom da nisu ispunjeni zakonski razlozi za prijedlog za određivanje pritvora.

Centar >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << javne bezbjednosti Banjaluka dostavio je danas Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv Tokića i Bajrića zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.

Tokić i Bajrić danas su oko 12.00 časova u blizini Skupštine grada Banjaluka istakli zastavu takozvane Republike BiH, a Tokić je pokušao da održi konferenciju za novinare i provocirao okupljene malobrojne građane.

Tokić je ranije pozvao Bošnjake da se danas masovno okupe u Republici Srpskoj pod ratnim zastavama takozvane Armije BiH, uz parolu "Zastava BiH na svakom pedlju naše zemlje".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Sejfudin Tokić pušten da se brani sa slobode

Izvor: BanjalukaLive.com, 23.Maj.2015, 00:25

Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić i Adnan Bajrić iz Sarajeva, osumnjičeni za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti, pušteni su nakon ispitivanja u Okružnom tužilaštvu Banjaluka i u nastavku postupka braniće se sa slobode, potvrdila...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.