To je ispod dostojanstva svake države: Nensi Pelosi OSUDILA odluku Izraela o ZABRANI demokratskim poslanicima, POTKAČILA i Trampa

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2019, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

" To je ispod dostojanstva svake države": Nensi Pelosi OSUDILA odluku Izraela o ZABRANI demokratskim poslanicima, POTKAČILA i Trampa

Osula paljbu!

Predsednica predstasvničkog doma američkog kongresa Nensi Pelosi osudila je odluku Izraela da zabrani ulazak u zemlju dvoje demokratskih poslanika, ocenivši da je to "ispod dostojanstva velike države Izrael".

Demokratska političarka koja dugo podržava Izrael dodala je da su izjave predsednika Donalda Trampa u kojima je napao poslanike Rašidu Tlaib i Ilhana Omara, a koje su ohrabrile Izrael da zabrani njihovu planiranu posetu, pokazatelj neznanja i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nepoštovanja i da su ispod dostojanstva predsednika.

Tlaib i Omar su kritičari načina na koji Izrael tretira Palestince, a mnogi republikanci optužuju Omara za antisemitizam.

Pelosi je podsetila da je izraelski ambasador u Vašingtonu Ron Dermer nedavno rekao da Izrael neće odbiti bilo kom članu Kongresa ulazak u zemlju i ocenila novu odluku kao tužnu i duboko razočaravajuću.

Pogledajte rezultate

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.