Tim Jeremića: Državni udar u službi Vučićeve kampanje

Izvor: B92, 01.Mar.2017, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tim Jeremića: Državni udar u službi Vučićeve kampanje

Tim budućeg predsedničkog kandidata Vuka Jeremića osudio je odluku predsednice Skupštine Maje Gojković da prekine prolećno zasedanje parlamenta.

"Reč je o nezakonitoj i neustavnoj odluci, jer ne postoji ni jedan osnov da najviše zakonodavno telo u državi prestane sa radom. Naprotiv, Narodna skupština pred predsedničke izbore ima obavezu da radi u punom kapacitetu i da osnuje Nadzorni odbor za praćenje izbora. Osuđujemo ovu suspenziju državnih institucija i sprovođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svojevrsnog državnog udara u službi izborne kampanje Aleksandra Vučića", navodi se u saopštenju.

Danas je počelo prolećno zasedanje Skupštine Srbije, a predsednica parlamenta Maja Gojković odredila je pauzu, za koju prvo nije rekla koliko će trajati.

Ona je kasnije novinarima kazala da će sutra raspisati predsedničke izbore i da će pauza u radu Skupštine trajati dok se ne završe ti izbori, kao i da je takvu odluku donela jer želi da sačuva i dostojanstvo parlamenta i demokratiju.

Opozicija je danas kritikovala taj potez navodeći da predsednica Skupštine ne želi da se čuje njihov glas i kritike.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tim Vuka Jeremića osudio prekidanje sednice parlamenta

Izvor: Beta, 01.Mar.2017

Portparol Tima budućeg predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, Nikola Jovanović osudio je danas odluku predsednice Skupštine Maje Gojković da prekine prolećno zasedanje parlamenta."Reč je o nezakonitoj i neustavnoj odluci, jer ne postoji ni jedan osnov da najviše zakonodavno telo u državi prestane...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.