Tilerson pohvalio poboljšanje odnosa Saudijske Arabije i Iraka

Izvor: VOA, 22.Okt.2017, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tilerson pohvalio poboljšanje odnosa Saudijske Arabije i Iraka

Američki državni sekretar Reks Tilerson je danas promovisao dalje poboljšanje veza izmedju Saudijske Arabije i Iraka kao način za suprostavljanje rastućoj vojnoj rešenosti Irana u regionu. Tilerson, koji je učestvovao na sastanku koordinisanog odbora Saudijska Arabija - Irak u Rijadu,saudijskom kralju Salmanu i iračkom premijeru Haderu Al Abadiju je rekao da njihove sve bolje veze imaju "veliki potencijal". On je kao primer naveo avgustovsko ponovno otvaranje važnih granica izmedju te dve zemlje i obnovu direktnih letova izmedju Bagadada i Rijada.  Šef američke diplomatije je istakao: "Sjedinjene Države su zahvalne zbog ovog napretka i apeluju na vas da proširite te vitalne odnose u cilju stabilnosti u regionu". Tilerson je takodje obećao podršku Sjedinjenih Država u cilju daljeg unapredjenja odnosa dve zemlje. Kralj Salman je istakao" Mi smo ovde u našem regionu suočeni sa ozbiljnim izazovima u formi ekstremizma, terorizma kao i pokušaja da se destablizuju zemlje proizvodjači nafte. Potvrdjujemo podršku jedinstvu i stabilnosti naše bratske zemlje Iraka". Abadi je takodje izrazio podršku "savršenim odnosima izmedju dve bratske zemlje."

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Tilerson pozvao Evropu da podrži sankcije Iranu

Izvor: RTS, 22.Okt.2017

Američki državni sekretar Reks Tilerson pozvao je evropske vlade da se pridruže sankcijama SAD protiv iranske Revolucionarne garde i upozorio da zemlje koje posluju sa snagama Islamske republike to čine na sopstveni rizik. . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.